dilluns, 18 de juny del 2012

La #crisi grega no atura el perill de #rescat espanyol

Ahir tot eren alegries per la victòria a Grècia del partit que va mentir sobre els comptes del país. Avui la prima de risc pels núvols i l'interès pel deute espanyol sobrepassant el 7%. I el ministre Montoro demanant que el BCE actuï amb fermesa davant dels mercats. Fa 2 dissabtes tot eren victòries. La premsa espanyola afí al PP evitant parlar de rescat i amplificant el "triomf" de Mariano. Ara un ministre espanyol ja ha deixat la xuleria i l'orgull per reconèixer que van a per Espanya. I això que tot era culpa de Zapatero. Acabarà Espanya rescatada? Sembla que anem pel camí. De fet hi ha analistes que ja fa temps que ho diuen.

Ramon Tremosa diu al seu Twitter que de deute espanyol no en vol ningú des de fa un any, que ha estat el BCE qui ha injectat diner als bancs espanyols perquè en comprin. Un cercle viciós.

Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior, qualifica de violència urbana la campanya #novullpagar, igual que fumar en espais públics -emprenya però, no cal passar-nos- o cremar símbols polítics, per exemple. Cada cop hi ha més gent que es pregunta per què aquesta persecució dels actes de protesta i al mateix temps els responsables de la crisi estan tan tranquils, quan aquesta crisi, si acabem com Grècia, ens porta cap a una situació de pobresa mai vista des de la postguerra, i ha estat causada principalment per l'afany especulador i la permissivitat dels governants? Ja no cal recordar que alguns com Millet continuen tan tranquils fent vida normal.


Help those suffering in the Horn of Africa