dijous, 17 de febrer del 2011

#ip #crisi #salut #educació Sinde, Educat1x1, retalls a sanitat i Inditex

La iniciativa nolesvotes.com ha sorgit aquesta setmana per demanar no votar els partits que han recolzat la reforma de la llei de Propietat Intel·lectual, coneguda com Llei Sinde, PSOE, PP i CiU. Segons sembla però, els partits menysprearien la força de la iniciativa a la xarxa, i no pensen que els afecti a les properes eleccions municipals. La veritat és que a les eleccions municipals, potser a les capitals sí però, en poblacions més petites, el sentit del vot no és extrapolable a les eleccions autonòmiques ni estatals. Si no, mireu els resultats a les municipals, per exemple, a Amposta, al llarg dels anys, amb resultats molt diferents del de les espanyoles.

Avui llegia a Vilaweb un resum de punts destacables del projecte Educat1x1, on es reflecteix en què consisteix, costos i problemes. Un projecte on la connectivitat als centres és bàsica, malgrat que aquesta no estava assegurada en posar-lo en marxa. Ordinadors d'un model determinat, d'un fabricant determinat, i que ja no es fabrica, que cal pagar-lo a diferència d'altres comunitats, amb una llicència de Windows inclosa que caduca, tot i que es pot posar Linux (m'agradaria veure si en realitat els de Linux anaven tan bé, veient com fan les coses els fabricants), un portal de continguts digitals, Àtria, pensat en convertir el negoci editorial en paper en un negoci electrònic i no pas en crear una comunitat de generació i compartició de coneixement. Si s'hagués començat poc a poc potser hagués hagut temps per fer-ho. Per cert, els portàtils dubto que siguin ergonòmics per treballar-hi moltes hores al dia. L'article va acompanyat d'una crítica de Ramon Barlam, qui apunta a la precipitació i a l'orientació al negoci del projecte quant als seus problemes.

Continuant amb l'ensenyament, la consellera Rigau ha explicat que aproximadament el 25% d'estudiants de 4t d'ESO obté el graduat d'ESO amb alguna assignatura suspesa. Això abans, quan jo feia EGB, s'assumia que passava amb la gent que anava a FP però, passar a BUP implicava tenir-ho tot aprovat. Sí que falta un sistema més estricte, sí.

Un col·lectiu de 200 metges, continuant amb la política catalana, han signat un manifest contra les retallades que planteja el conseller de Salut. Comença bé, posant-se els professionals en contra. L'estrany és que els usuaris de la sanitat pública estiguin tan calmats amb les propostes que ja ha posat sobre la taula. I parlant de salut, l'amo de l'establiment d'Andalusia que xulejava que ell no tancava el local i que ho continuava fumant, ha vist les orelles al llop i ja ha acceptat la prohibició de no permetre fumar al seu local per poder continuar tenint-lo obert. Ara podria convidar els mitjans per xulejar una miqueta més.

Avui també ha estat una notícia molt comentada als mitjans la nova inversió d'Inditex a Tordera (Maresme), on duplicarà les instal·lacions que ja hi té, creant-hi el principal centre logístic del món. S'hi fabricaran i emmagatzemaran models de Massimo Dutti i altres marques del grup. A casa nostra, coneixíem que el Carrefour que obre portes la setmana vinent a Amposta, ha contractat 47 persones del territori en la seva posada en marxa. A ple rendiment el nombre d'ocupats serà de 150 persones.