divendres, 4 de febrer del 2011

#salut #crisi #politica Nou Hospital 2013+ i més hores de treball per a metges i infermeres

Avui el conseller de Salut era el convidat estrella d'El Matí de Catalunya Ràdio i ha donat dos titulars. El primer ens toca prop. El nou hospital Verge de la Cinta i el nou Dr. Trueta (Girona) hauran d'esperar com a mínim fins el 2013 per començar a fer-se. Després d'unes declaracions conciliadores en la presentació del nou delegat de Salut a l'Ebre, el conseller ha acabat anunciant allò que es preveïa de les primeres declaracions sobre la volatilitat del projecte. A Girona l'alcaldessa Anna Pagans ha demanat que es faci el projecte per poder construir quan el govern cregui que ja és moment. A Tortosa l'alcalde ha volgut tranquil·litzar la gent però, sense demanar avançar feina per no endarrerir-lo més quan hagi de començar. Serà que a Tortosa ara ja no governa un color diferent de la Generalitat.

L'altre titular del conseller -o del departament- ha estat que es vol fer treballar més hores els professionals sanitaris (metges i infermeres), més de les 35 hores que diuen que treballen, segons la notícia. Ara bé, això és una xifra que en molts casos és inferior a la que treballen normalment, a més de les guàrdies i la responsabilitat que comporta la seva feina. Tot, per aconseguir major productivitat, quan la productivitat en realitat hauria de ser, en el mateix temps, produir més, i no treballar més durant més temps, perquè aleshores la taxa de producció per unitat de temps no s'incrementa.

A Amposta han començat les obres del tercer institut, aquest pensat només per a estudiants del centre de tecnificació esportiva. No ho veig gaire correcte. Més que res perquè hi ha dos instituts i cal veure com els afecta, quant a personals i recursos. Com diuen, vestir un sant per desvestir un altre. No dic que no cal un centre educatiu per a qui vol fer els estudis secundaris de tecnificació esportiva però, cal veure si cal un institut amb ESO o cal començar pels estudis post-obligatoris.

Un dia més Egipte ha estat d'actualitat, a l'espera de si Mubàrak plega o no. Els EUA sembla que ja no el troben simpàtic i volen que deixi el poder. Veurem com evoluciona.