dimarts, 8 de febrer del 2011

#política #crisi #municipals2011 Sortu, l'Hospital i els alcaldables

El nou partit de l'esquerra abertzale ja té nom, "Sortu" (brotar). No ho tindrà fàcil. Els partits que presumeixen de demòcrates, que van voler la llei de partits per evitar que els terroristes tinguessin representació política, ara no se'n poden avenir que un partit abertzale compleixi la llei. Ho il·lustra molt bé una vinyeta de Público, trobada a Listonauta, amb Rajoy demanant complir la llei de partits fins el 7 de febrer passat, quan passa a demanar que es canviï aquesta llei.

Parlant de demòcrates, una representació del Congrés espanyol viatja a Guinea, on entre altres s'entrevistaran amb el dictador d'aquell país, Obiang. Ja ho tenen les democràcies això de distingir entre dictadors bons i dolents.

A Tortosa ahir el ple de l'Ajuntament va acordar per unanimitat reclamar de forma urgent el nou hospital de les Terres de l'Ebre, amb una data per al projecte. Ara cal veure si l'alcalde matisarà el sentit del vot del seu grup, vist el discurs modulat en defensa del projecte i a la vegada del que diu l'actual govern català. No m'imagino la seva reacció si hagués estat novament Marina Geli consellera i hagués dit que l'hospital quedava 2 anys aparcat.

Parlant de Tortosa, Ferran Bel, com era d'esperar, repetirà com cap de llista a l'alcaldia, igual que Manel Ferré ho farà a Amposta. Amposta, punt important en el mapa electoral ebrenc pel canvi de nombre de regidors que podria fer perillar la majoria absoluta de CiU.