dimarts, 1 de febrer del 2011

#crisi #política Pot o no pagar nòmines la Generalitat

La notícia-alarma del dia venia de les declaracions d'Oriol Pujol, dient que la Generalitat amb prou feines podia pagar les nòmines. I això ho acompanyava dient que no volia crear cap alarma. Sort d'això, que no volia crear alarma. Es queixaven que el tripartit només feia que recordar els 23 anys de govern i només cal veure per quin camí estan anant les coses. Si algú no vol crear alarma no fa aquestes declaracions. És o no? L'altra cosa és si volem que el govern parli clar i posi sobre la taula totes les dades sobre la situació econòmica del país.

Els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO estan contents de l'acord sobre les reformes aconseguit amb govern i patronal. Que han de dir, si ells el recolzen? Sembla mentida com un acaba defensant allò que fins fa poc rebutjava.

Avui Mubàrak ha d'anunciar que no es presentarà a les eleccions, en una mesura per evitar que el conflicte a Egipte vagi a més. Això, el dia que el país es manifesta en massa per exigir el canvi. Això, el dia en què a Jordània també hi ha canvis per evitar que la cosa acabi com a Egipte i Tunísia. L'orient mitjà és una olla a pressió, o això sembla.

Per cert, a Amposta continua parlant-se del tema del soroll dels generadors de la zona comercial.