dilluns, 21 de febrer del 2011

#política #crisi #salut #educacio L'amic libi fa de les seves

Quan era menut, al pati dels "Hermanos" un dia vam veure passat un grup d'"avions a reacció", en els dies en què la tensió entre els EUA i Líbia anava en augment. El dolent de Gaddafi passaria més tard a ser menys dolent, quasi amic dels governs occidentals. Sembla mentida que haurà de ser la seva gent qui, sense un exèrcit poderós, el tregui del poder. Ara, com estem veient, vol morir matant i per això no se n'està de bombardejar des de l'aire els manifestants. Les revoltes al món àrab omplen els telenotícies d'imatges d'enfrontaments entre manifestants i cossos policials, el petroli apunta a una pujada important i, pobrets, els de la Fórmula 1 no podran celebrar el Gran Premi de Bahrein per la situació en aquell emirat. Mala sort. A veure si Qatar es contagia de la revolta i el Barça es repensa el mal cap d'incloure publicitat de la fundació del mateix nom a la samarreta.

Canviant de tema, tot i que el govern volia passar dels 80 km/h als 120 km/h genèrics a les entrades a Barcelona, el ministeri de Foment ha dit que a la B-23, entre Sant Feliu i Molins de Rei, la velocitat màxima ha de ser 100 km/h, ja que és el ministeri el titular d'aquest tram de via i no la Generalitat. D'altra banda, avui a RAC 1 han fet públic un informe [PDF] sobre l'efectivitat dels 80 km/h, encarregat i no fet públic per Joan Saura quan era conseller, el qual ha servit, entre altres, per justificar l'eliminació dels 80 km/h a les entrades a Barcelona. Algú ens hauria de donar explicacions, no?

El ministre de Treball avisa que a més de l'edat de jubilació a la llarga acabarà considerant-se la quantitat que cal percebre, i altres, per tal de fer més rendible el sistema de pensions. I això ho diu tot un ministre socialista. Bé, no sé per què m'estranyo...

No acostumo a parlar de futbol però, que el diari AS hagi acusat el Barça de fer un gol en fora de joc i que després es demostri que ha manipulat una imatge per argumentar-ho, no té nom. Pel que sembla a alguns els surt gratis mentir i manipular, i amb una disculpa i una mala excusa n'hi ha prou.

Avui ha estat una de les notícies importants el càncer d'Esperanza Aguirre, la presidenta de la Comunitat de Madrid, a qui desitjo de tot cor una exitosa recuperació. En canvi hi ha gent amb mal gus que ja ha aprofitat les xarxes socials per fer-ne escarni. Vergonyós.

A les Terres de l'Ebre, després de la declaració de vaga d'assistència dels fills, declarada pels pares dels alumnes de Sant Jaume que han vist aturada la creació de l'Institut a la població, el Departament diu que planteja que en comptes de pujar a Amposta puguin anar a l'Institut de Deltebre. Hi ha qui pensa que al darrere d'això hi ha motius polítics. Es tiren endavant els centres de Móra la Nova i de Jesús, on governa CiU, i no el de Sant Jaume, on governa el PSC. Potser sí que sigui això, o potser casualitat. Total, si és per motius polítics també ho negaran.