diumenge, 27 de febrer del 2011

#política #crisi #educació Torna el vent

El canvi de temps que ha arribat de cop torna a portar el vent a les Terres de l'Ebre. Per sort hi estem acostumats encara que hi faci estralls de tant en tant. Potser aquí també valdria allò de "tocats per la tramuntana", canviant-ho pel "vent de dalt" -més que no pas dir mestral-.

Al món àrab la ventada continua. Gaddafi assetjat al seu país i en l'hipòcrita context internacional. A Tunísia les protestes contra el primer ministre, que venia de l'anterior règim, han aconseguit que aquest plegui. A Oman també hi ha revoltes contra la monarquia absolutista que hi governa des del segle XVIII, com llegim a l'ARA. En canvi, malgrat dictadures i monarquies absolutistes, malgrat el classisme regnant, Zapatero, imitant al Barça, viatja a Qatar i els Emirat Àrabs per trobar nous aliats econòmics.

Zapatero, que per reduir costos ens obliga a estalviar -és un dir- baixant la velocitat d'autovies i autopistes a 110 km/h -ja! l'única autovia de l'Ebre és de 100 km/h-, malgrat que hi ha veus discrepants que argumenten sobre les bondats d'aquesta mesura.

El PPC proposa que els alumnes vagin amb uniforme a l'escola. Hi estic d'acord, perquè, a més de facilitar el problema de quina roba es posen els fills, contribueix a la igualtat entre els alumnes, almenys dins del recinte escolar. Ara bé, el PPC també vol que els alumnes s'aixequin quan el mestre entra a l'aula, com fèiem nosaltres de menuts. No ho veig malament, com senyal de respecte però, potser serà difícil la cosa, si no hi contribueixen els pares.