dissabte, 29 de desembre del 2012

#Retallades en salut, preus del transport i #Canal9 s'enfonsa

Els oncòlegs demanen protocols per establir quines persones han de rebre tractaments pal·liatius per al càncer i quins no. En altres paraules. No hi ha diners i cal decidir en quins casos la persona ha de marxar a casa perquè la malaltia segueixi el seu curs i en quins se'ls dóna medicaments que poden allargar-los la vida un temps més. Aplaudim qui ha permès que arribem en aquest extrem. Segur que ells tindran molts diners si mai pateixen càncer i s'han de tractar.

Els que defensen la privatització d'hospitals a la Comunitat de Madrid farien bé de posicionar-se quan es llegeixen notícies com la que diu que la Comunitat va haver de "rescatar" fa uns anys els hospitals de gestió semi-privada. És evident que la gestió privada és un exemple.

Graciós. El proper mes de gener pujarà el preu dels trens de rodalia de RENFE -no sé si aixo s'aplicarà a Catalunya- i la ministra de Foment ha anunciat que baixarà el preu dels AVE. Els trens que més falta fan a la majoria de la gent, preus amunt. Els trens que han suposat quantitats escandaloses de diners de posar en marxa per ser líders mundials d'AVE, preus avall. Shame.

Canal 9 baixa al 5% de quota de pantalla. Retallades i credibilitat de la televisió valenciana potser en tinguin la culpa. El govern valencià vol reciprocitat amb el català per permetre les transmissions de TV3 al seu territori. Però, si segueix aquest camí no caldrà perquè hauran tancat portes perquè no els mira ningú.

Acabo. Avui hem fet un homenatge a Pepita Giné, mestra de música de La Lira, que s'ha jubilat sense voler-ho, i amb qui molts hem après gran part de la música que sabem, i hem gaudit d'una forma d'ensenyar amable, propera, apassionada. Mai els agraïments no seran prou pel que ha fet per La Lira i per la societat ampostina en general.