divendres, 28 de desembre del 2012

Discrepàncies al #PSC i #privatitzacions de la #sanitat

Ahir l'alcalde de Flix, del PSC, va desmarcar-se de la línia marcada per Pere Navarro i es va declarar a favor de la consulta per la independència i a favor de la independència. Núria Ventura li donava suport i parlava d'un 90% de socialistes ebrencs que compartien la seva postura. Les meves impressions són vàries. En primer lloc, m'alegro de la postura valenta de l'alcalde de Flix, d'un polític en general, mostrant un criteri propi. En aquest cas comparteixo el posicionament però, el fet en sí ja és important. En segon lloc, penso que no sé on eren el 90% de socialistes ebrencs quan, els mateixos socialistes ebrencs van fer campanya incondicional a favor de Pere Navarro, de l'"alternativa sensata". Ha estat perdre les eleccions, una nova patacada en poc temps, i canviar de parer?

A Madrid privatitzen la gestió dels hospitals públics. Aquí no sé si trigaran o no a posar-ho sobre la taula però, altres coses es privatitzen, com la gestió d'ATLL, i per 50 anys. Serà bo o no això? La impressió és que la gestió de l'aigua en mans privades pot ser dolenta pels interessos empresarials que primen per sobre dels interessos de la població en l'accés a l'aigua però, haurem d'esperar a veure com evoluciona el tema. Ara la cosa ja està feta.

Interessant article a El País sobre el fenomen anomenat "ports giratòries" referent al transvasament de directius entre la sanitat pública i privada, en un o ambdós sentits, pel qual, i posa exemples, un càrrec públic que supervisa avui una empresa proveïdora demà pot passar a ser directiu d'aquesta. Hi hagi o no incompatibilitat legal, com diu el professor de l'IESE José Ramón Pin, podem discutir si hi ha incompatibilitat ètica i política. És una vergonya.

Help those suffering in the Horn of Africa