divendres, 21 de desembre del 2012

#crisi #presidentMas #privatitzacions i #retallades

Xavier Sala i Martín posa una imatge a Twitter, un gràfic amb l'índex de misèria, entès com la suma de l'atur i de la inflació, en el qual Espanya va per davant de Grècia i per darrere només de  Macedònica, Veneçuela, Iran i Sudàfrica. Aquí ens porta Rajoy.

Interessant entrevista de Xavier Sala i Martín a Jot Down, on parla de temes que qui el segueixi ja coneix. La crisi, la classe política espanyola, la indignació. Recomanable.

A Catalunya Artur Mas ha estat elegit president de la Generalitat amb els vots de CiU i ERC, i amb els vots en contra de la resta. No he seguit el debat d'investidura perquè em sembla prescindible. Llegeixo però, que el cap de llista de les CUP, David Fernández, ha tingut una intervenció lloada fins i tot per Artur Mas i per Duran. Podeu veure el video i veure que no és un discurs de "perro-flauta", com podria intentar desqualificar qualsevol per la imatge que dóna. És un discurs de posicionaments clars, contra les retallades, contra les retallades que es justifiquen amb arguments d'autodeterminació, contra la crisi creada per uns i pagada per la societat.

Cada llit privatitzat a Madrid costa 665 euros més que un llit públic. Aquesta és la millora que ha de suposar la gestió privada dels serveis públics, de serveis essencials, tal com defensa el PP? Vergonya.

El govern espanyol a partir del 15 de gener obligarà els funcionaris -depenents de l'administració central- a fer una jornada laboral de 40 hores i a treballar de 8h a 17h. Algú s'alegrarà. País d'envejosos. Però, no és per alegrar-se, perquè veurem quan triguen a fer-ho extensiu a la resta de treballadors públics i veurem després si els treballadors de la privada no acabem fent una jornada de 48 hores i tenint un sou encara més baix.

El copagament del transport sanitari no urgent s'aplicarà, amb el vist-i-plau del conseller en funcions de salut de la Generalitat. En aquest cas, a diferència de amb la taxa sobre els dipòsits bancaris, el govern espanyol no s'ha queixat que prengui decisions un conseller en funcions. Què pensa ERC del tema?

Al gener la llum pujarà de mitjana un 3%, tot i que segons els casos a la ràdio comentaven que podria arribar al 8%. No puc evitar recordar el programa "Salvados" sobre les elèctriques.

Mentrestant Joaquín Almunia diu que els ciutadans espanyols hauran de pagar 52.000 milions d'euros pel rescat a la banca. Això era allò que deia De Guindos que el rescat no suposaria noves condicions i que no afectaria la ciutadania, oi?

Al Regne Unit els metges es queixen de la negació de tractament contra el càncer a persones grans a causa de la seva edat. Quan som grans fem nosa. Ja ho deia Lagarde, que l'augment de l'esperança de vida és un risc per a l'economia. Què millor que treure's de davant allò que fa nosa, no? I un sistema sanitari basat en la gestió privada és la millor opció. Business is business.

Ah, sí, ara ve Nadal i totes aquestes coses quedaran aparcades.