dimarts, 11 de desembre del 2012

#independència #economia i #nacionalismeespanyol

Masoquisme. Fent zàping m'aturo a 13TV i estan parlant de... Catalunya! Sorpresa! Són els minuts o hores d'odi que es programen periòdicament en mitjans que acusen els catalans -la majoria, després de les eleccions- de trencar Espanya i d'anar contra la democràcia. Parlen també del tema dels comptes de Mas. Segons ells hi ha més dades sobre els comptes de Pujol i Mas i que el jutge ja està al corrent. La justícia dirà. I ells també, perquè el judici paral·lel ja és un clàssic als mitjans espanyols.

Santiago Niño Becerra, economista que malauradament ha encertat amb les seves prediccions per on ens duria la crisi, deia avui que si Catalunya continua sense autonomia econòmica financera és econòmicament inviable. No advoca per la independència directament si no que diu que seria una forma d'aconseguir la viabilitat econòmica. En cas contrari, ens espera un futur molt negre, amb un atur elevat i sense creixement per a molts anys.

L'Espanya que odia els nacionalismes avui ha fet el ridícul a Europa. Tots els països de la UE excepte Espanya i Itàlia tindran una patent única europea, la qual costarà 5.000 euros enfront dels 36.000 actuals. Espanya i Itàlia no l'han acceptat perquè castellà i italià són llengües optatives. El govern espanyol, els partits "constitucionalistes", que sempre parlen d'eficiència per intentar eliminar l'ús obligatori de les llengües cooficials a Espanya, ara no accepten un tracte anàleg a Europa. Ridícul. I ho pagaran les empreses espanyoles, a les quals sortiran més cares les patents. El nacionalisme espanyol perjudicant l'economia, quan, com ha dit Ramon Tremosa, el nacionalisme català no ho fa.