divendres, 7 de desembre del 2012

#14N privatització de la #sanitat #retallades per als partits i #FiraAmposta2012

Una dona perd un ull el dia de la vaga general i acusa la policia d'haver estat qui, amb un tret li ha causat la ferida. El conseller Felip Puig ha negat fins avui que a la zona on va ser ferida la dona haguessin hagut càrregues policials i que s'haguessin tirat pilotes de goma. Avui ha sortit un video que relaciona la pèrdua de l'ull i l'actuació policial a la zona aquell dia. El conseller va dir una cosa que ara resulta que potser va ser d'una altra manera. Com responsable del Departament i després de carregar com es va carregar contra Saura quan era el responsable d'Interior, què hauria de fer Puig? El conseller que ha adoptat mesures que criticava de Saura i que no ha estat absent de polèmica com Saura, què hauria de fer?

Llegia avui que el CAP de l'Escala passarà a ser gestionat per Eulen. Al web Change.org ja hi ha una campanya contra la privatització de la gestió d'aquest centre d'Atenció Primària, que gestionarà, a més una empresa que bàsicament es dedica a la seguretat i a la neteja. Però, a banda d'això, és el principi per a la gestió de la sanitat basada en els diners i no en altres paràmetres. O algú es creu que la gestió no es basarà en paràmetres econòmics principalment?

Llegeixo que les fundacions dels partits polítics reben més de 900.000 euros en subvencions, de les quals la FAES (PP) rep més de 500.000 euros i IDEAS (PSOE) més de 250.000 euros. Després des de la política se li diu a la gent que ha d'anar oblidant viure de subvencions, ha d'anar fent-se la idea que la pensió la cobrarà més tard -si la cobra-, se li intenten retallar prestacions,... La cara la tenen dura però, dura.

I acabo. Avui hem entrat a la Fira d'Amposta. M'ha sobtat que em diguessin a l'entrada que si més tard sortia hauria de tornar a pagar. Els altres anys no era així i aquest any això no té cap ni peus. Un segell a la pell soluciona el problema -suposo que n'és la causa- que la gent es pugui passar entrades trencades per no haver de pagar. Pagues 2,50 euros per entrar en una fira on exposen els comerciants perquè hi compris. Paguen els crios a partir de 10 anys -si no m'equivoco-, malgrat que ells no compraran res. I a sobre no pots sortir i tornar a entrar? No ho entenc.