dimecres, 19 de desembre del 2012

#ÀnimsTito #habemuspacte #saquejantLaMarató

Els fanboys de CiU i ERC, callats durant uns dies, esclaten d'alegria amb l'acord d'estabilitat per al futur govern de la Generalitat. Penso que sí, que és bo un acord que garanteixi estabilitat de govern. Que la consulta tingui data o no és mera anècdota. Per simbolisme apostar pel 2014 és una opció que m'agrada -i si fos l'11 de setembre millor-. Ara bé, crec que és negatiu que ERC no sigui al govern. La gent d'ERC amb qui he parlat pensa que això és per evitar cremar-se, per evitar sortir malparats com amb el tripartit. Posar per davant l'interès de partit pel de país. En canvi, tot i no sent al govern, ERC ha negociat un acord d'estabilitat que inclou o inclourà en la concreció, no només la consulta d'autodeterminació, si no les polítiques econòmiques del Govern. Per tant, si ERC no volia cremar-se amb les retallades, a la força haurà de fer-se visible que aquestes es faran amb el seu vist-i-plau. No es pot defugir la responsabilitat. Per això, com ciutadà, malgrat la bona notícia de l'acord, ERC ha optat per una opció que no m'agrada, fer d'oposició quan el Govern ha negociat amb ells les línies generals de la legislatura.

Per cert, a Madrid ja diuen que plantaran cara abans de saber la fórmula escollida per a la consulta sobre l'autodeterminació. Són així allí. Fins i tot el ministre Montoro, el més xulo del govern, amenaça de privar Catalunya de finançament. Ja no és un tema contra el govern i els partits sobiranistes, si cal escanyar els catalans se'ls escanya. A Catalunya i  a Madrid hi ha qui oblida el resultat majoritari a favor de la consulta a les eleccions del 25N. Ho obliden intencionadament perquè l'aritmètica és clara.

Escàndol a Catalunya. La fallida de l'Institut d'Alta Tecnologia (IAT) ha destapat que el grup privat CRC va desviar fons de l'IAT de forma irregular, a banda de la mala gestió del grup de sanitat privada en una entitat amb participació pública. Entre els fons desviats hi ha 145.000 euros fruit de la Marató de TV3 del 2010. Malauradament això pot minar la confiança en aquest gran acte de solidaritat anual a Catalunya. I aquesta gent és la que diu que la gestió privada és millor que la gestió pública de la sanitat.

I no m'agrada destacar els problemes d'una persona coneguda per sobre dels de la resta però, és inevitable fixar-se amb la batalla que lliura Tito Vilanova contra el càncer. Avui el Barça rebia la notícia de la recaiguda del seu entrenador, el dia després de saber-se que Abidal potser tornarà a jugar aquest mateix any. Que tingui sort i superi aquesta malaltia que qui més qui menys coneixem de familiars, amics o coneguts.


Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Xavi ha dit...

És trist això del CRC. I és trist veure una foto de l'edifici on treballo relacionada amb una notícia de corrupció i més quan la ciència e naquest pais està totalment escanyada.
ps. Mai encerto la paraula de verificació a la primera. ñec.
Ni a la segona. Ñec ñec