dilluns, 17 de desembre del 2012

Més de 10 milions a la #MaratoTV3 #taxes a la justícia i la factura elèctrica

Ahir La Marató de TV3 va aconseguir un marcador rècord, amb 10.113.152€. Una xifra impressionant tenint en compte la situació econòmica del país. Ens hem de felicitar i hem d'exigir que el Govern sigui conseqüent. Ens esforcem amb les retallades i ens esforcem ajudant en projectes solidaris però, volen retallar-nos més. Com deien a la ràdio, el tòpic dels catalans garrepes es desmunta cada any per aquestes dates, i ja en van 21.

Als EUA, al món, la tragèdia de la matança de Connecticut continua fent mal als cors. Avui han començat a acomiadar els morts. Finalment, les criatures, entre 6 i 7 anys, eren 20, més les persones adultes, algunes de les quals van salvar, amb la seva vida, la dels xiquets i xiquetes de les seves classes. Obama diu que les coses han de canviar amb l'ús de les armes. Continuo pensant que no se'n sortirà. Ara bé, ahir vèiem al telenotícies l'índex de morts anuals per arma de foc als EUA és de 13,7 persones per cada 100.000, al Canadà 4 per cada 100.000 i a Espanya és d'1 per cada 100.000. No és tan baixa si tenim en compte que a Espanya no hi ha llibertat per tenir armes de foc. D'altra banda, he trobat un article del setembre de José Ignacio Torreblanca, on es denuncia la hipocresia d'Europa. Mentre carreguem contra els EUA per l'ús d'armes de foc que permet que hi hagi matances com la de divendres, les empreses d'armament europees fan diners exportant-hi pistoles i altres armes de foc. Com diu el títol, "Europa posa les armes, EUA els morts".

Escoltava a la ràdio que les mútues volen un canvi cultural i normatiu que els doni més poder per controlar les baixes laborals per malaltia comú. Diuen que coneixen millor la problemàtica de l'empresa i l'impediment que provoca la malaltia per fer la feina de cada persona. I diuen que les baixes duren més  si les gestiona la Seguretat Social que no pas si les gestionen les mútues. D'una banda es posa en dubte la feina del professional que prescriu una baixa laboral, igual que es posa en dubte la seva feina a l'hora de prescriure medicaments i transport sanitari no urgent. Però, això es negarà i es dirà que qui abusa és el treballador en aquest cas, igual que es culpa l'usuari del sistema sanitari en els altres dos. Tot plega un pensa que és per reduir l'absentisme, segurament però, també per fer més curtes les baixes, malgrat que una persona pugui no estar en les condicions de reincorporar-se a la feina. Quin interès primarà a l'hora de dir-te que ja estàs bé per treballar?

Des d'avui s'apliquen les noves taxes judicials impulsades pel ministre Gallardón. Com que abusem de la justícia, la cançó de sempre, toca pagar. Així, si et foten fora de la feina i no hi estàs d'acord, com que hauràs de pagar la corresponent taxa, potser renunciaràs a anar als jutjats. La justícia, a favor dels rics.

Un web fa pública una llista de polítics i ex-polítics que tenen relació amb empreses que controlen el 14,6% de l'IBEX, més de 58.000 milions d'euros. He d'entendre que els polítics en actiu, amb incompatibilitats, com el ministre d'Economia, no són actualment consellers d'aquestes empreses però, la retroalimentació sector públic-privat fa pensar malament. Evidentment no es pot acusar sense proves.

Mala notícia per a les butxaques. La reforma del sector elèctric suposarà, segons el bloc "The goat goes to the mountain", fins un augment del 700% en la factura. Un sistema de trams de tarifa incoherent amb la potència que es pot contractar, una tarificació que permet pagar menys gastant el mateix, en funció de la potència contractada (si en contractes més, pagaràs menys pel mateix consum contractant menor potència),... Rajoy i companyia, i Rubalcaba i els seus per no ser massa insistents, no s'adonen de com perjudiquen la població, aquella que vol que se li solucionin els problemes reals -problemes que per a ells només existeixen en campanya-. Fantàstic.

Help those suffering in the Horn of Africa