Dramàtiques històries que conta la premsa d'altres països sobre la realitat espanyola. El New York Times titula que a Espanya tenir una feina no garanteix tenir un sou. Quantes persones treballen i fa temps que no cobren? De fet, quants proveïdors de l'Administració fa mesos que no cobren? I a més la llei en aquests casos impedeix rebel·lar-se i deixar de treballar a mode de protesta.
Espanya, el país de l'austeritat que mai no acaba. Brussel·les torna a reclamar més retallades. Les pensions s'han de reformar per fer-les sostenibles. Un enfoc que dissabte va ser tema de debat a Tele 5. Retrocedir l'edat als 67 anys i progressivament a mesura que l'esperança de vida augmenti. El punt de vista de retallar per on és més fàcil. Ja ho deia Lagarde, que l'esperança de vida és un problema per a la societat actual perquè s'han de destinar més diners a pensions i a atenció sanitària.
I acabo amb un apunt de la xarxa. Instagram ha estat notícia perquè els nous termes d'ús expliciten que l'empresa podrà vendre les fotografies que els usuaris pengin, sense cap compensació econòmica als mateixos. Ni m'agrada i em desagrada. Jo publico les imatges amb llicència lliure a Flickr i tothom les pot agafar, sempre que respecti la llicència. Agafar-les i vendre-les no aniria contra la llicència. Obviar l'autoria sí. Els termes d'ús de molts serveis gratuïts ja deixen veure que l'empresa pot utilitzar els continguts publicats amb finalitat comercial, perquè l'usuari atorga plens drets sobre els continguts. No sé per què ens estranyem tant de vegades.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada