dilluns, 24 de desembre del 2012

#Nadal2012 #presidentMas i #fracking

Primer de tot, que tingueu un Bon Nadal. Això que no falti. Ara bé, l'actualitat és l'actualitat i hi ha dues coses que vull comentar avui.

S'ha creat una plataforma catalana contra el fracking o fractura hidràulica, una forma d'extreure hidrocarburs que es troben en forma de gas atrapats en sòls de pissarra, a varis milers de metres de profunditat. Ja n'he parlat altres cops, perquè al costat de casa nostra i a tocar del poble de mon pare, hi ha vàries concessions sol·licitades per fer prospeccions i explotacions. La tècnica és agressiva. S'ha d'injectar aigua i sorra al subsòl, barrejat amb productes químics que no queda clar quins són, per fragmentar la roca i fer sortir els hidrocarburs. He llegit i escoltat que als EUA el fracking ha contaminat aqüífers i que s'ha pogut comprovar per l'augment de malalties i fenòmens com que l'aigua que surt de l'aixeta pot esclatar si li acostes una flama. Als EUA hi ha estats que han prohibit aquesta tècnica, igual que en varis països europeus. Ja triguem a tenir un front comú contra el fracking. No permetem que hipotequin el futur del medi ambient.

Artur Mas ja ha estat investit President de la Generalitat. Montoro, representant del govern espanyol, escridassat. Al seu costat, la delegada del govern a Catalunya, no aplaudia. La cap del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, amb cara de pomes agres. En declaracions posteriors acusava Mas de dividir els catalans. Cinisme. El PP va iniciar fa uns anys el procés de divisió amb totes les iniciatives al voltant de la llengua o de l'autogovern, donant metxa per a tertúlies als mitjans de Madrid per a articles als diaris de Madrid. Per acusar algú de dividir el país s'ha d'estar molt segur que qui acusa no té gran part de culpa, o s'ha de ser molt cínic.

Res més. Que tingueu un Bon Nadal.