dijous, 13 de desembre del 2012

Pactes antidemocràtics, #copagament del transport i la #Catalunya nazi

Avui escoltava indignat a la ràdio que el PSOE, junt amb UPyD havia vetat que Amaiur signés el recurs contra el decret sobre les pensions. Els defensors de la legalitat veten la participació d'una formació legal i amb representació parlamentària. No sé què pretenen amb això, no sé què pensa guanyar el PSOE amb gestos com aquest, a banda de despertar rebuig.

El govern espanyol implantarà el copagament en el transport sanitari no urgent. Si necessites desplaçar-te al CAP o a l'Hospital amb ambulància perquè no pots fer-ho amb els teus mitjans, hauràs de pagar. Sobre la base d'un preu mitjà de 50 euros per trajecte s'haurà de pagar el 10%, 5 euros. Si el viatge és d'anada i tornada, 10 euros. I els malalts crònics, malgrat pagar menys, pagaran. Ens tracten a tots d'abusadors i es queden tan amples. Com amb els medicaments, el prescriptor, qui se suposa que prescriu allò que la persona necessita, segons el govern no fa bé la seva feina perquè permet abusos. Si el govern diu que s'abusa a la força està culpant els professionals de treballar malament.

Fent zàping he tingut una altra estona de masoquisme. Els minuts d'odi del dia a "De hoy a mañana" de 13Tv. Parlen justament del copagament del transport sanitari no urgent. Una senyora que es veu molt de dretes i de molt bona família desqualifica la protesta perquè diu que la gent que surt al carrer és d'esquerres. Sembla mentida que una cadena catòlica es dediqui a difondre l'odi d'aquesta manera. Cinisme.

Calla, que el presentador fa el paper de tertulià i no de moderador i apunta a les autonomies perquè assumeixin els costos del transport i que es retallin diners a sindicats i patronal -penso que la patronal sempre es posa per poder carregar contra els sindicats-.

L'ex-alcalde d'A Coruña Francisco Vázquez, del PSOE, comparava Catalunya amb l'Alemanya nazi fent bona la llegenda urbana que diu que a Catalunya a les escoles es castiga, es persegueix, els xiquets i xiquetes que no parlen en català al pati. Per què surt gratis mentir i recórrer a la comparació amb el nazisme per malmetre la imatge de persones i territoris?

El conseller Felip Puig avui ha dit que havia presentat la dimissió, no acceptada per Artur Mas, i s'ha refermat en les afirmacions que la dona que va perdre l'ull el dia de la vaga general, Ester Quintana, no està demostrat que hagi estat per una acció policial. Diu que els projectils que es van disparar al lloc dels fets van llençar-se en un tram horari diferent dels fets relatats. I avui mateix ha sortit un video que mostra que sí que es van disparar en el tram horari en què l'Ester va patir la ferida que l'ha fet perdre l'ull. Caldrà verificar les hores però, això no deixa de posar encara més en dubte el paper del conseller. I criticaven Saura quan dirigia el mateix Departament.