divendres, 10 de juny del 2011

#Serrat d'aquí una setmana i transparència política #crisi

Falta una setmana perquè La Lira Ampostina celebri el concert per recollir fons per a l'escola de música, amb temes de Joan Manuel Serrat, qui a més cantarà un parell d'aquests amb la banda. Al web de La Lira podeu consultar el programa d'aquesta gran nit per a la música, per a Amposta i per a La Lira.

Artur Mas avui ha demanat als professionals de la salut que no mirin només pel seu interès particular si no per l'interès general quan critiquen les retallades del govern. L'argument és vàlid i l'accepto però, els professionals -hi ha de tot- critiquen les retallades, no pensant només en el seu estatus si no en el servei que es dóna als usuaris de la sanitat. Penso que restringir-ho només a la defensa dels interessos d'uns o dels altres és simplificar molt el debat.

El diari ARA repassa els canvis que ha fet la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Dels canvis, veig aspectes discutibles, com no haver escoltat prou els professionals quant als horaris, perquè continuo pensant que no pot quallar la idea de professors que tenen massa vacances. Ara bé, com deia ahir, la marxa enrere del projecte 1x1 em sembla prou encertada. No dic que a la llarga els estudiants vagin amb ordinador a l'escola però, si el sistema no es pensa i es replanteja bé, si es fa un succedani amb uns continguts electrònics privatius i no es treballa per posar una base per a continguts educatius lliures, fent col·laborar les editorials, crec que es fan les coses malament. Així mateix, no crec que ergonòmicament els ordinadors portàtils del pla siguin els més adequats. Els netbooks per connectar-se a la xarxa en mobilitat, per fer tasques puntuals, són útils però, per a la feina habitual crec que no. Podria parlar-ne més però, tampoc vull pixar fora de test -si no ho he fet ja-.

A Vilaweb parlen de la democràcia d'Islàndia i com la ciutadania participa de forma directa en les decisions i no es limita únicament a votar cada quatre anys. Projectes de lleis participats i transparents. M'ha cridat l'atenció perquè justament avui s'ha sabut que la comissió parlamentària sobre el concert econòmic treballarà a porta tancada. Crec que tenim tot el dret de saber què s'hi cou, i és responsabilitat de qui hi participi directament o indirecta, no afegir soroll al treball de les persones que la composen. Transparència al poder.

Creative Commons License + GNU FDL