diumenge, 12 de juny del 2011

El futur del #PSC i la #democràcia participativa

Ahir es va fer una primera trobada de la plataforma "Congrés des de baix", de militants de base del PSC que demanen canvis en el funcionament del partit, arran del darrer fracàs electoral. Un es pregunta si el PSC acabarà fent un canvi real o si ho maquillarà, si intentarà aguantar fins les eleccions del 2012 i després ja es veurà. Un es pregunta també on eren aquests militants de base tots aquests anys que el PSC ha estat fent seguidisme del PSOE i que no s'ha comportat com un partit que ha de pensar en Catalunya abans que en Madrid. No dic que no celebri el sorgiment d'aquesta plataforma però, que arriba una mica tard, arriba quan s'ha vist que la cosa estava realment negra.

Parlant de democràcia, avui i demà a Itàlia se celebra un referèndum en el qual s'ha de respondre a quatre preguntes: una sobre la privatització de l'aigua, una sobre qui treu profit de l'aigua, una sobre l'energia nuclear i l'altra sobre la immunitat judicial, relacionat amb la situació de Berlusconi. Avui a les 22h, faltant una jornada més de votacions, hi havia ja un 40% de participació en cada una de les qüestions. Per ser vàlid el referèndum ha de superar el 50% de participació, cosa que no sembla difícil d'aconseguir quedant demà fins les 15h per poder votar. Aquí a Espanya però, és difícil que se'ns faci votar per coses d'aquestes. Tenen por els polítics de donar la paraula a la població, prefereixen escudar-se en les seves majories parlamentàries i tirar pel dret.

No sé si se'n parlarà gaire però, la Generalitat després de criticar el tripartit i afirmar que eliminarien els 80 km/h a les entrades de Barcelona no ho van fer completament. I avui llegeixo que es plantegen implantar els 90 km/h quan les condicions meteorològiques indiquin majors índex de contaminació. Crec que és més encertat 80 que 90, com diu la notícia, perquè els cotxes a 80 segur que van més revolucionats que a 90, perquè van amb marxes diferents. Ara bé, continua quedant en evidència el discurs de CiU sobre la limitació de velocitat implantada pel tripartit.

Creative Commons License + GNU FDL