dissabte, 25 de juny del 2011

#crisi A Itàlia volen denunciar l'agència Moody's, a Japó continua el problema nuclear

Llegeixo a Menéame que a Itàlia un fiscal vol encausar l'agència de qualificació de deute Moody's per manipular els mercats amb informació falsa de la situació del deute italià. Segons la notícia, arran d'una denuncia de dues organitzacions de consumidors l'any 2010 s'han estat analitzant les notícies de l'agència sobre el deute italià per decidir actuar contra ella per "manipular els mercats, abús de mercat, tràfic d'influències i divulgació de notícies falses per pertorbar el mercat financer". Passarà alguna cosa semblant a Espanya, passarà alguna cosa semblant amb altres agències que fins fa uns anys no deien res dels perills financers?

També via Menéame llegeixo una profecia atribuïda a Thomas Jefferson que al segle XIX ja advertia sobre el perill que els bancs privats vagin agafant cada vegada més poder. I ja estem així, els bancs controlen el diner de tal forma que sembla que manen més que els estats.

Mentrestant al Japó, la catàstrofe de Fukushima continua sent notícia. El país es prepara per controlar l'estat de salut de la població de la zona propera a la central, uns 2 milions de persones, durant 30 anys, per veure la seva evolució després d'estar sotmeses de forma continuada a radiació.

Creative Commons License + GNU FDL