dilluns, 20 de juny del 2011

#crisi Cartipàs municipal a #Amposta, i l'actualitat dels indignats #15m #15j #19j

La setmana passada La Via Augusta parlava d'un rumor sobre un possible càrrec de confiança a l'Ajuntament per a l'anterior regidor d'esports. Aquesta setmana passada, a finals, es va conèixer el cartipàs municipal. No augmenten els càrrecs de confiança però, com que un càrrec ha passat a ocupar una plaça de funcionari, el càrrec de confiança lliure s'assignarà dins de l'àrea d'esports. Sembla que el rumor serà cert. Ara bé, per molt que es justifiqui si el govern municipal té un regidor d'esports i diversos tècnics dins de l'àrea, i no són capaços de tirar endavant la feina, malament anem. Però, com que tenen majoria absoluta poden fer-ho, evidentment.

Si divendres el concert en suport a La Lira va ser un èxit, no es pot dir el mateix d'un altre concert solidari, organitzat per l'associació Lo Terreno a Tortosa en benefici de l'associació de familiars de malalts d'Alzheimer de les Terres de l'Ebre. L'associació organitzadora ha de posar diners per pagar els costos del concert (lloguer d'equips i altres). La notícia parla de mala època per a la solidaritat. No sé si es pot dir així. La Marató de TV3, les campanyes solidàries de diverses ONGs, etc., vindrien a afirmar el contrari. Potser un territori com el nostre no és bon lloc si les pretensions són molt agosarades. I a més el públic necessita alguna cosa que realment li cridi l'atenció. No m'imagino quant de públic hauria vingut a Amposta si en comptes de Serrat haguéssim fet algun altre acte amb menys atractiu popular. Tant de bo la cosa millori i d'alguna manera s'ajudi a l'associació Lo Terreno a recuperar els diners perduts.

La crisi grega avui és tema d'actualitat pel perill dels seus efectes sobre l'economia d'altres països, entre ells Espanya, i sobre l'europea en general. Sobre el futur de Grècia i una hipotètica fallida d'aquell país, via Menéame he llegit un article a La Carta de la Bolsa sobre les nefastes conseqüències per a la Unió Europea, i que es pinten com inevitables. Fallides d'Irlanda i Portugal, tocs de queda generalitzats per evitar les queixes al carrer, i un Banc Central Europeu insolvent. Un panorama negre, molt negre. Ens hem d'indignar o no? Itàlia, per cert, també ha sortit als mitjans per la valoració de risc del seu deute, en un rang preocupant.

Parlant d'indignació Artur Mas diu que tot i entendre els "indignats" no hi ha altre camí per sortir de la crisi. Com els polítics europeus, pensarà que entitats financeres i especuladors que han quedat amb el cul a l'aire no han de pagar la crisi, i que l'ha de pagar la ciutadania, i sense piular.

Els indignats ahir van demostrar que el moviment no està retrocedint si no al contrari. I com més anem, com més ens prenguin el pèl els que governen, més hauria d'anar avançant. Malgrat això avui ha estat notícia el diari La Razón per una imatge que semblava modificada expressament, acompanyant un titular que minimitzava els assistents a la manifestació de Madrid, comparant-los amb el nombre de persones que van anar a votar a les passades eleccions. Al final han dit que ha estat un error en el processament de la imatge però, la polèmica ja no l'han pogut evitar, i més sent el mitjà que és.
 
Creative Commons License + GNU FDL