diumenge, 19 de juny del 2011

#19j Milers de persones es manifesten per una democràcia real #15m #15j

Primer que res vull esmenar un error d'ahir, quan afirmava que no hi havia tribunals per a les oposicions d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre. Com es pot llegir a La Marfanta, sí que hi ha tribunals. Ara bé, hi ha especialitats que, els darrers anys que jo recordi no han tingut tribunal ebrenc. I em pregunto si les especialitats amb tribunal a l'Ebre no n'han tingut també per Tarragona i rodalies.

Avui El Punt també incloï ala crònica del concert de La Lira amb Serrat de divendres.

El tema del dia però, han estat les manifestacions convocades arreu per demanar una democràcia real i convocades ja fa temps per queixar-se sobre el pacte de l'Euro. Un pacte d'ajustos econòmics que penalitzen la ciutadania però, que no penalitzen ni entitats financeres ni especuladors. Europa ens decep cada dia més. A Barcelona ha estat una manifestació multitudinària i pacífica. A Madrid aquest matí també ha estat una manifestació multitudinària. En ambdues ciutats la manifestació ha començat des dels barris, amb marxes que s'han dirigit fins el punt de reunió. El moviment del 15m s'ha distribuït, té la xarxa per comunicar-se i és un moviment que sembla que té futur.

No sé si es poden establir comparacions. No sóc historiador ni tinc una perspectiva històrica que ho fonamenti però, penso en la IIa República, en com expliquen els textos l'evolució del moviment republicà que va culminar en les eleccions municipals del 1931. Qui sap si aquest moviment acabat de nèixer com aquell que diu, acabarà quallant en un canvi polític radical d'aquí un temps. Tant de bo.

Avui Baltasar Garzón escriu un article, titulat "Indignadanos", recolzant el movimen del 15m enfront de qui vol només consultar la ciutadania cada 4 anys.

El Gran Wyoming per la seva banda publica un article titulat "Los insaciables" on carrega contra la CEOE i la seva insistència deslligar els salaris de les pujades de l'IPC. Que els dirigents de la CEOE, que el Banc d'Espanya o que qualsevol diputat parli d'això és vergonyós, quan no s'apliquen, ni de bon tros, la rebaixa salarial que haurien d'aplicar-se, sota l'empara del seu càrrec, de la seva responsabilitat, o del fet de ser els que donen feina.