Avui comentava al meu bloc un article signat per la junta de la Filha a la Revista Amposta, el qual es pot llegir al web de l'entitat, sobre la polèmica al voltant de la proposta d'escola de música municipal formulada per l'anterior departament d'Educació, ara Ensenyament, i els posicionament de la Lira, la Filha i l'Ajuntament. Reprodueixo aquí l'apunt del meu bloc i hi afegeixo alguna cosa més.
He comprat la Revista Amposta de la primera quinzena de juny de 2011 i apareix una carta signada per la junta de la Unió Filharmònica d'Amposta per parlar del tema del finançament de les escoles de música d'Amposta. La Junta de la Filha entra en polèmica presentant els fets com si se'ls hagués criticat per no haver volgut la fórmula de l'escola municipal proposada pel tripartit, i es queixa que es digui que la Filha és convergent. Entra en polèmica gratuïtament quan se sap perfectament que les crítiques sobre si s'ha fet l'escola municipal o no han estat per al govern local i no per a la Filha, perquè igual que la Lira, els seus socis tenen la paraula per decidir què és millor per a l'entitat. I, com fan alguns quan els critiquen que ho presenten com una crítica a Amposta o una crítica a Catalunya, si algú ha dit alguna cosa sobre la relació política entre la Filha i CiU, ha estat sobre la relació entre qui presideix la Filha i CiU, no entre l'entitat i CiU. Per això penso que la junta de l'entitat germana de la Lira ha volgut entrar en polèmica de forma gratuïta. I penso que si el govern català i l'ampostí no fossin del color polític que són, o haurien parlat abans, o ara no dirien res. I ho dic de la junta, no de la Filha.
Un dels argument de la junta de la Filha fa referència a anys enrere quan es va proposar una escola de música concertada i la Lira no es va voler acollir per justificar la legitimitat de no voler-se acollir ara a la proposta del tripartit. De fet, com que la Filha aleshores no va queixar-se ara la Lira no hauria d'haver fet, segons la junta. Segons m'han explicat el model de servei d'escola de música que es volia implantar aleshores permetia que l'Ajuntament adjudiqués els alumnes que cregués convenient a cada escola, de forma que els pares no podrien triar l'escola de música per als seus fills i, a diferència d'ara que el nombre d'alumnes no és el mateix, la tendència seria a la igualtat d'ells. És lògic que una entitat no ho vulgui, com també ho és que l'altra sí. És motiu per posicionar-se tan a favor de la postura de l'Ajuntament?
És ben trist que la junta d'una entitat participi en aquest joc d'enfrontament interessat, quan l'altra no ho ha fet, i posicionant-se políticament quan no és necessari.
Per cert, he començat dient que l'article apareixia a la Revista Amposta, una revista que al seu web encara ha de comentar l'èxit del concert de Serrat, un esdeveniment per a la ciutat que ha passat sense pena ni glòria per les pàgines d'aquesta revista quinzenal de la ciutat. De fet, al seu web s'aprecia una falta important d'actualització en diversos apartats, cosa que reflecteix com va acabar la legislatura i que esperem que canviï en aquesta.
Acabo amb una referència via Menéame a una entrevista a la consellera de Salut d'Andalusia que parla sobre la reducció de la despesa sanitària enfocant-ho amb la farmàcia i no amb les retallades per les quals s'ha optat a Catalunya. Sempre és bo llegir altres posicionaments, no només dels que diuen que la cosa només es pot fer així.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada