dijous, 23 de juny del 2011

Les terrasses de bars a #Amposta, la #crisi a #Grècia i els #peatges

A Amposta el govern local ha anunciat mesures de cara a regular les terrasses de bars i discoteques, ja que aquestes han augmentat amb la Llei del Tabac. És una cosa que l'anterior legislatura ja s'hauria d'haver fet però, benvinguda sigui la mesura, a falta de conèixer-ne els detalls. I és que malgrat els cartells demanant respecte pel descans dels veïns és difícil que un grup més o menys nombrós de clients en una terrassa guardi silenci quan està gaudint del seu oci. Ara bé, també seria interessant veure si es regula d'alguna manera, si es regula millor la quantitat d'espai que ocupen les terrasses a la vorera, perquè hi ha llocs per on és difícil passar.

Grècia anuncia noves retallades per fer front a la crisi i rebre els diners de les ajudes internacionals. La indignació grega va en augment i, faríem bé de no perdre la indignació a casa nostra perquè encara no està clar el futur d'Espanya, per molt que la ministra dels "brots verds" ens digui que la situació espanyola és molt diferent.

Demà divendres el consell de ministres decidirà si es continua amb el límit de 110 km/h en autopistes i autovies o si es torna als 120 km/h. La mesura dels 110 se suposa que era per reduir la despesa energètica d'Espanya, a la vegada que es redueix contaminació. Ara bé, aquesta mesura en autopistes no s'ha acompanyat d'una modificació proporcional del cost dels peatges. I a més, mentre tu vas a 110 km/h t'adelanta la majoria de vehicles que van a bastant més de 120 km/h, és a dir, que passen del límit, com ja feien abans.

Parlant d'autopistes, la Generalitat ha avisat que ja no farà més autovies, quan en torni a fer, si no que tornarà a fer autopistes de peatge. A Espanya vinga autovies i a Catalunya vinga peatges. No m'imagino l'eix de l'Ebre de peatge quan el desdoblin -si mai ho fan-. L'A7 que la fa l'Estat, serà la darrera autovia gratuïta que tindrem al territori?

Nit de coets, solstici d'estiu. Bona revetlla de Sant Joan.

Creative Commons License + GNU FDL