divendres, 5 de febrer del 2016

Va, baixeu!

7 de febrer, manifestació #amposta #surtdecasaebre #viulebre #ebreactiu #canal21ebre #loriuésvida #playmobilAhir TV3 va dedicar el .Cat a parlar del Pla de Conca de l'Ebre. Com era d'esperar, el debat servia de poc. Un representant dels regants de Lleida i Manolo Tomàs. Un parlava d'una cosa, dels seus interessos per regar, i Manolo dels perills que té el Delta amb el Pla. Un defensava un model econòmic amb augment de regadius, quan la globalització porta a la ruïna els pagesos, i l'altre se centrava en la problemàtica de l'Ebre i en la inviabilitat del Segarra-Garrigues. TV3 va organitzar un debat que no diua enlloc, si no era per polaritzar opinions en base a sentiments.

Al Polònia el seu President Puigdemont convidava a participar a la manifestació de diumenge, tot remarcant que era contra el Pla de Madrid, no contra minitransvasaments a Barcelona. Bon detall els del Polònia. Veuríem què passaria si parléssim d'altres projectes. Avui a RAC1 en Basté començava el programa convidant a la manifestació, i també els de la Competència.

Des del 2000, com a mínim, que l'Ebre surt al carrer. El 2004 alguns van creure's i altres van voler fer-nos creure que Zapatero ho havia arreglat tot però, no va ser així. Prova d'això és veure on som encara. Des del 2000 que l'Ebre ha estat model de mobilització ciutadana. Està bé que el país se n'adoni ara, potser gràcies a la cojuntura política i social que vivim.