diumenge, 21 de febrer del 2016

Records de La Lira: una foto per i per a la història #LaLiraAmpostina #LaLiraAmpostina100

Avui la foto del Centenari #laliraampostina #laliraampostina100 #canal21ebre #viulebre #ebreactiu #surtdecasaebre #ampostaMés de 90 músics, formats de 6, amb vestit de gala. La banda de música de Lira Ampostina iniciàvem pocs minuts després de les 11 del matí la cercavila cap a la plaça de l'Ajuntament, seguits dels alumnes, membres del cor, professorat, socis i simpatitzants. Anàvem a fer-nos una foto. Però, no una foto qualsevol si no la foto que commemora el primer concert de La Lira a la plaça de l'Ajuntament, el qual ha passat a la posteritat en una imatge que la gent de la Societat veiem presidint la cafeteria cada cop que hi entrem, sigui per assajar, per preparar-nos per a un concert, o sigui només per a fer un cafè.

En aquella foto, amb crec que més de 200 persones, entre músics i públic, hi ha avantpassats de músics de l'actual Lira, com ara els senyors Agustí Ruiz o Francesc Montañés. La foto d'avui evocarà cent anys després la del primer concert de la Lira, al maig de 1917.

Entrar al carrer Major, amb el ressò de la música en aquell carrer alt i estret és impressionant. Saber que estàs camí de participar en un acte senzill però, ple de significat, posa els pèls de punta. I arribar a la plaça i veure els poquets faristols distribuïts com en aquella foto en blanc i negre, fa emocionar.

Cent anys després serem nosaltres, La Lira del segle XXI, qui serem plasmats en un mapa de bits el qual, amb el temps, contemplaran properes generacions veient-nos com la història passada de l'entitat, un altre dels referents pels quals lluitar pel futur.

Cent anys abans, aquells músics, sota la batuta de Francesc Roig i Treig, poc que pensaven que ara els estaríem admirant i recordant per aquelles arrels musicals que van fer crèixer a la nostra ciutat. 100 anys d'arrels musicals. I per molts anys més.