divendres, 19 de febrer del 2016

El regants

Els regants... Avui els regants s'han reunit amb la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. Ha trascendit de la jornada que els regants de la conca de l'Ebre enviaran un escrit a la Comissió Europea per mostrar el seu suport al Pla de Conca de l'Ebre, sense el suport dels regants de l'Esquerra. El discurs dels regants, o dels seus representants, per ser més exactes, no ha variat en aquestes dècades. Volen més regadius. No expliquen com els faran rendibles, ni com pagaran els costos d'alguns d'aquests regadius, com els lligats al Segarra-Garrigues o el Xerta-Sénia. Volen obra dura al Delta per fer front a la subsidència i una barrera a la desembocadura per evitar la falca salina. Un discurs com el que els partidaris del transvasament, en aquells moments fent força amb CiU, posaven sobre la taula, i anant a comparar el Delta de l'Ebre amb el Delta del Po.

Els regants volen el Pla de Conca perquè satisfà els seus interessos. Volien el minitransvasament. Volien la interconnexió segurament. La resta són coses d'aquells conservacionistes que no saben de què parlen, i dels científics que no coneixen el territori. Els regants, l'"enemic" a casa.

Però, compte, perquè el Govern és poc clar. Poc clar, i recordant el gag del president Puigdemont a Polònia, el dia 7 de febrer ens manifestàvem contra el Pla de Madrid, no contra els plans per dur aigua de l'Ebre a Barcelona! Digues-li dur l'aigua, digues-li fer més regadius.