dijous, 11 de febrer del 2016

Titellaires

Vivim en un país en què fer funcions de teatre de mal gust -tot i avisar-, en què aparegui en clau de burla la paraula ETA, és motiu d'empresonament i ser acusat de fer apologia del terrorisme. Pregunteu-ho als famosos titellaires. O a persones que durant aquestes festes de Carnestoltes en diversos indrets han estat aturades per fer alegoria a la seva detenció. El ministre de l'Interior ha tret pit.

En aquest país, en canvi, hi ha persones que poden desitjar que a un polític del color contrari al seu mori d'un tret al clatell, sense altre efecte que la seva dimissió després d'escampar-se als mitjans. Un escriptor satíric com Jaír Domínguez va ser fortament atacat per parlar de la mort de tota la selecció espanyola de futbol criticant un país que estaven retallant i la gent ni es movia.

En aquest país, hi ha polítics i alts càrrecs acusats de corrupció, els quals es passegen pel carrer durant mesos o anys fins que són jutjats. Alguns d'aquests es dediquen a donar lliçons de ciutadà exemplar a tothom, fins que queden amb el cul a l'aire i, lluny de donar explicacions s'amaguen. Al PP en saben molt d'això. I sempre tenen algun argument per espolsar-se la responsabilitat com a partit, de la mateixa manera que després la carreguen tota quan passa en altres partits.

No sé si els titellaires seran absolts. Des de fora i des del desconeixement de les lleis, la detenció sembla exagerada i els càrrecs molt més. De fet, avui he llegit que s'ha presentat una querella per prevaricació contra el jutge i el fiscal que els van empresonar. Veurem si al final es gira la truita.