dimarts, 16 de febrer del 2016

En comú podem vol un DNI com les matrícules

Abans que Aznar parlés de les demandes sobre les matrícules de forma  despectiva amb allò de las "chapas de los coches" es va arribar a parlar de posar distintius autonòmics, amb analogies com el cas de França. Però, allò es va desestimar per a alegria dels venedors de cotxes de segona mà. I Zapatero, el federalista, mai no va decidir-se a canviar les coses.

Aquest dilluns els d'En comú podem, per aconseguir suports a la investidura de Pedro Sánchez -i per veure si aconsegueixen algun ministre-, han proposat incloure la nació de cadascú al DNI. Com si fos una simple matrícula. Als catalans els posem que són catalans al DNI i ja els tindrem contents. Quantes nacions hi hauria a Espanya, 17? O al final seria un distintiu autonòmic? Simbolisme per atenuar el procés. Parlem clar, si us plau. Volen procés o no volen procés. Volen sobiranisme o volen ministres a Madrid? Suposo que quan van incloure les llengües cooficials al DNI ja pensaven que els  catalans ja estaríem satisfets. Es van oblidar de no insultar-nos de paraula i obra durant anys, cada cop més, des de la política i dels mitjans, fins fer esclatar la societat en una mobilització sense precedents a favor de la independència.

Si volen, senyors d'ECP, quan hi hagi un DNI europeu ja demanaríem que incloguin el distintiu de l'estat català, entre els diferents estats membres.