diumenge, 7 de febrer del 2016

Gràcies Catalunya! #loriuésvida

Lo Pont #canal21ebre #viulebre #surtdecasaebre #ebreactiu #loriuésvida #ampostaAvui Amposta m'ha recordat la Via Catalana. Aquell 11 de setembre de 2013 la nostra ciutat es va omplir de gent d'arreu del país per juntar les seves mans en la gran cadena humana que unia els dos extrems de Catalunya. El país es va solidaritzar amb la gent de l'Ebre per poder completar els trams de Via, els quals, per la poca població del territori, corrien perill de quedar-se a mitges.

Aquest cop però, Amposta s'ha omplert de gent d'arreu del país per defensar l'Ebre dels atacs del govern espanyol. Atacs que enfronten territoris dins de l'Estat i que enfronten la gent del país, per posar sobre la taula interessos contraposats, de regants i medi ambientals. El país s'ha abocat a l'Ebre, s'ha abocat a Amposta. El Govern també. Els partits, excepte PP i Ciutadans, també. Gent de l'Aragó, gent del País Valencià. L'ANC i Òmnium han donat un major sentit de país a les reivindicacions de l'Ebre.

15 anys després de començar la major mobilització contra les polítiques d'un govern espanyol, continuem vius i rebem el suport de la resta del país. Podem estar contents.

I com ha dit Matilde Font, en els agraïments, per fi l'Ajuntament d'Amposta s'ha comportat com calia amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Com calia i més.

A la tarda feia goig anar per Amposta i trobar-te autobusos amb gent que es disposava a tornar a casa després d'un cap de setmana reivindicatiu.

Gràcies!