dimarts, 4 d’agost del 2015

Votar sí sense oblidar qui és qui

Ahir escoltava en una entrevista a la televisió com Meritxell Roigé, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa per CDC, responia les preguntes sobre el procés sobiranista i les eleccions del 27 de setembre. Repàs a la història recent per explicar el maltracte des de Madrid cap a Catalunya. En un moment se li pregunta per la diferència que fa UDC de CDC, equiparant-se al seny i la rauxa, respectivament. UDC, és cert, prefereix el discurs de sempre el pujolià, el del seny català i el de l'ara no toca, el qual no és més que el discurs que ha fet seu Duran per eternitzar-se en la política catalana i espanyola. Roigé defensa CDC parlant dels intents de negociació amb Madrid per aconseguir millores per a l'autogovern, citant les retallades que s'han anat succeint, entre elles la de l'Estatut. Ostres, la de l'Estatut. Com era la foto de Mas i Zapatero? Ah, sí, Zapatero al mig, i a l'esquerra des de davant, Artur Mas. Calla! I a la dreta Duran. Una pastilleta per a l'amnèsia i això queda oblidat.

Doncs no, no queda oblidat. No queda oblidat que Mas va acordar amb alegria retallar l'Estatut. No queda oblidat que successius governs de CiU van anar fent allò de la "puta i la Ramoneta" o el "peix al cove", no acabant mai d'aconseguir res sencer, guanyant-nos l'enemistat a les Espanyes. No queda oblidat que Mas ha retallat tant o més que Rajoy.

Però, fins i tot així, els catalans som capaços de votar la llista unitària que ens han colat, amb polítics i no polítics, amb quotes de partits per no quedar-se sense la seva parcel·la de poder i d'ingressos, amb gent que d'anar en una candidatura separada no votaríem ni en pintura. Això, o votar les CUP, una altra alternativa vàlida. I en som capaços perquè aquestes eleccions no són unes simples eleccions autonòmiques. En aquestes eleccions direm si volem una Catalunya independent o no, ho vulguin o no Rajoy, Albiol, Iceta, o qui sigui. I fan com que no ho han entès però, penso que sí, que ho tenen molt clar. Només cal veure com actuen.