dimecres, 26 d’agost del 2015

Patrimoni d'#Ulldecona #surtdecadaebre #viulebre #playmobil


Seguint amb les visites per llocs de la comarca del Montsià, la família click ahir i avui s'han apropat a Ulldecona.

Ahir van acostar-se l'ermita de la Pietat, en plena serra de Godall. És una de les dues ermites més emblemàtiques de la comarca juntament amb la del Remei, a Alcanar. Des de l'ermita es pot veure tota la plana d'Ulldecona, endevinant-se la torre del castell a l'horitzó. L'origen de l'ermita es podria remuntar al segle XV, segons les fonts. Els falduts, els habitants d'Ulldecona, cada 5 anys celebren unes festes majors especials en honor a la Mare de Déu de la Pietat, amb motiu de les quals porten la Verge des de l'ermita fins a la població, per tornar-la en finalitzar els festejos. La família haurà d'esperar encara uns anys si vol viure-les. En aquestes festes quinquennals els falduts i faldudes engalanen els carrers de tota la població.

Al costat de l'ermita es poden visitar les pintures rupestres, declarades patrimoni de la Humanitat. Malauradament ahir no hi havia visites a l'abric on hi ha les pintures.

Avui la família click ha volgut visitar el castell medieval d'Ulldecona però, s'han quedat amb les ganes. Tot i ser festes a la població el castell té els horaris de visita habituals, una mica restrictius. Un altre dia serà.

Després han visitat l'ermita del Lorito, del segle XVII. A sobre la finestra de l'ermita hi ha l'escut heràldic de Pere Màrtir de Riba i Faneca, qui ho va aconseguir al segle XVIII gràcies a les simpaties que tenia amb el règim de Felip V.

I finalment s'han desplaçat fins al riu Sénia, sec completament, per veure el pont de l'Olivar, del segle XV, amb dos arcs de mig punt, i per sobre el qual passa una carretereta que uneix Catalunya i el País Valencià.

Un altre dia miraran de visitar el centre de la població, considerada la capital històrica de la comcarca.