dimecres, 12 d’agost del 2015

Els ullals


Abans de visitar la torre de la Carrova, on van poder visitar també els seus ullals, la família click ja havia visitat els ullals de Baltasar -aquí diem de Baltasar, no d'en Baltasar, com posa als indicadors-. Es van quedar bocabadats d'aquelles aigües tan transparents, d'aquelles basses tranquil·les que sembla que no tinguin fons.

Havien llegit que els ullals eren surgències d'aigua que prové dels Ports, o de la serra de Montsià, i que per motius geològics acaba sortint a la superfície en diferents zones, com ara en zones situades als límits de la plana deltaica. Fins i tot van trobar una foto de l'any 1927 on es pot apreciar més o menys l'aspecte aleshores d'aquesta zona ampliada per a les visites fa uns anys.

Els van contar una història que deia que hi havia gent que s'havia tirat a l'aigua d'un dels ullals i que no havia trobat mai el fons. Com que es van informar saben que això és una llegenda però, els va fer més divertida la visita.

Malauradament quan van visitar els ullals no van poder veure unes flors precioses, els nenúfars. Segurament els va anar de poc. Una excusa per tornar-hi.