dijous, 13 d’agost del 2015

Un pregoner conegudíssimm #FMAmposta2015

Ja arriben les #FMAmposta2015 #amposta #viulebre #surtdecasaebreQuan era menut a la ràdio escoltava un home que posava música i explicava coses. Era divertit com les explicava, amb aquella gràcia per parlar i posar-se la gent a la butxaca. Aquell home, a més de tant en tant venia a casa. Coneixa mons pares de tota la vida. I a més de conèixer-los se li veia l'art del bon venedor. No debades venia a vendre les novetats en enciclopèdies i altres productes dignes de les biblioteques dels anys 80. I, si bé no sempre tenia èxit la venda, passàvem una estona entregintuda fent petar la xerrada. Aquell home, després de la ràdio també va començar a sortir a la tele, a la tele d'Amposta. Era el cronista de les Festes Majors de l'època i també va fer una gran tasca recopil·lant la història d'ampostins coneguts per molts i a la vegada tan desconeguts... Conegudíssims, era el programa. Un programa que ha acabat tenint continuïtat a la contraportada de cada número de la Revista Amposta. Ah, i aquell home també enquadernava llibres i revistes. Que tenies algun llibre que se t'havia desmuntat o havies fet una col·lecció d'aquestes dels diaris, i ja sabies on anar a enquadernar-la.

Aquell home és Josep Parrot, un ampostí conegudíssim, un ampostí il·lustre, un ampostí que bé mereix que l'estudi de la ràdio o un carrer o plaça de la ciutat dugui el seu nom. I aquest conegudíssim ampostí serà qui faci el pregó de les Festes Majors del 2015. Un gran encert.

Per cert, més d'un estarà esperant que el dia del pregó ens obsequiï amb allò del "lloro, el moro, el mico, i el senyor de Puerto Rico".