dilluns, 24 d’agost del 2015

Sòl de riu

Avui la família click no ha fet cap visita per Amposta ni pel seu terme. Han pensat d'anar a conèixer la comarca de la qual és capital la nostra ciutat i han decidit arribar fins el límit entre Catalunya i el País Valencià. Concretament han arribat a la desembocadura del riu Sénia, als aiguamolls de Sòl de riu.

Per visitar-ho cal anar fins les Cases d'Alcanar i seguir el passeig marítim en sentit Vinaròs. Podien fer-ho en cotxe però, han preferit fer el trajecte a peu. Han deixat el cotxe a la vora de la mar aparcat i han seguit el camí del passeig que els ha conduït fins la mateixa platja de Sòl de riu. La platja de les Cases és majoritàriament una platja de pedres, amb alguns trams de roques, i amb testimonis de la història recent, els nius de metralladores de la Guerra Civil, en un estat de degradació força important.

El recorregut no té cap dificultat i va acompanyat tota l'estona del so relaxant de les ones de la mar colpejant les roques de la costa.

La desembocadura és al mateix temps una platja -si no hi ha riuada, evidentment-, amb un banc de sorra que permet passar a peu la frontera dels dos territoris. El cabal del riu és normalment baix o nul però, diu que a la desembocadura hi ha aigua tot l'any gràcies a la llacuna de rambla que existeix, alimentada per aigua de la séquia de la Foia i per l'aqüífer de la zona [https://ca.wikipedia.org/wiki/Desembocadura_del_riu_Sénia].