dimarts, 11 d’agost del 2015

Les torres de la Carrova i de Font de Quinto #playmobil #surtdecasaebre #viulebre

Avui la família click, de visita pel Delta, mos envia un parell de fotos. Els van parlar de dues torres que vigilaven el riu fa segles. Una, la de la Carrova (s. XII-XIV), al terme d'Amposta, i l'altra la de Campredó o de Font de Quinto (s. XIII), al nucli de Font de Quinto, a Campredó. M'han dit que els agrada molt més la de la Carrova. A mi també però, és qüestió de gustos i al cap i a la fi, totes tenen una història al darrere molt important i interessant.

La gent del territori els ha dit que antigament, quan estaven en funcionament, les unia una cadena per impedir o permetre el pas pel riu. Ells no han sabut trobar cap resta de la cadena però, els ha semblat una llegenda fantàstica. Si poden, el Dijous Jarder intentaran anar a visitar la de la Carrova. També tenen ganes de visitar la de Font de Quinto per veure els escrits a les pedres del seu interior que daten de la Guerra Civil.

Ens envien dues fotos, una de l'abril quan van venir per primer cop, i l'altra d'avui, en la seva visita al Delta durant les vacances d'agost. Fixeu-vos que la mare de família ja s'ha comprat la samarreta del nus.