divendres, 21 d’agost del 2015

Pel Trabucador

La família click, tot i ser festes, volien conèixer la platja del Trabucador. Allí on hi ha dos mars, la brava i la tranquil·la. Tot i que hi ha molta gent d'Amposta per allí els han dit que el Trabucador és una platja de la Ràpita. La platja d'Amposta és la d'abans, la que hi ha entre el càmping i el Trabucador. Els han explicat que la gent d'Amposta sempre que va a la platja va a l'Aluet, o millor dit, a l'Uet, o l'Uguet, segons qui ho pronuncia. I la gent d'Amposta tampoc no mira si va a la part d'Amposta o a la de la Ràpita, si no que mira si va a la de dos mars a la d'una.
També els han explicat que fa anys aquest tros de mar es podia recórrer tot seguit però, que després van fer un desaigüe que impedia seguir la línia de la mar per la platja per arribar al Trabucador. Ara s'ha de fer per un camí que passa pel costat de la llacuna de la Tancada.
Com també els han explicat que quan hi ha temporal de llevant la barra del Trabucador es trenca i les dues mars s'uneixen. A l'estiu normalment no passa però, quan es fa tard i puja una mica la marea els cotxes que estan vora la platja corren el perill de quedar-se enfangats i amb dificultats per sortir.
Aquests dies per Amposta han llegit que la línia elèctrica que passa per aquesta platja aviat serà història perquè la soterraran. La línia dóna electricitat a les salines de la Trinitat, a la Punta de la Banya, al final de la barra, i ja tocant a zona amb accés restringit, perquè hi aniuen aus protegides com la gavina corsa o el flamenc.