dimarts, 10 de setembre del 2013

#ViaCatalana #11s2013 Fem Via!

Demà, Diada Nacional de Catalunya, celebració de la Via Catalana. Catalunya unida de punta a punta per milers de persones que s'han apuntat per reivindicar la independència del país. Hi haurà qui voldrà fer-nos creure que no tothom demana la independència però, és com anar a manifestar-se darrere un lema i després dir que anaves per una altra cosa. Ni més ni menys que com va passar a la manifestació de la Diada del 2012.

Avui el ministre Margallo deia que l'única via per aconseguir la independència de Catalunya és la declaració unilateral d'independència perquè no es pot pactar una consulta sobre aquesta, perquè trenca la Constitució. Dubto que no es pugui pactar però, si no es pogués tampoc ha hagut mai intenció d'adaptar la Constitució perquè pugui fer-se la consulta. En canvi, per a altres coses l'han adaptat i sense fer cap referèndum.

També han hagut declaracions del Govern. El portaveu Homs deia que la pregunta de la consulta no pot decidir-la el Govern si no que cal consensuar-la. No maregem per això. La consulta hauria de preguntar simplement si la ciutadania vol que Catalunya sigui un estat independent o no. La resta són formes d'introduir soroll, ambigüitats, qui sap si no de forma interessada.

Demà, fem Via!