dimarts, 17 de setembre del 2013

Contra l'estratègia de la por, contra l'ús de les criatures #ViaCatalana #volemvotar

El col·lectiu Wilson publica un article al voltant del futur d'una Catalunya independent dins de la Unió Europea, una mica com resposta a l'estratègia de la por que es difon als mitjans i a les xarxes socials. Poden estar equivocats però, almenys argumenten abastament. En canvi, molts dels arguments al voltant de la por, de la debacle de la independència, van poc més enllà de repetir sempre el mateix, a veure si la idea qualla i la gent es caga. Sovint això, en contra d'allò que podrien plantejar els mateixos quan en el món professional han de fer front a un risc, han de prendre la iniciativa i córrer el perill d'equivocar-se.

Mantrestant a Madrid continuen amb la guerra bruta. Els mitjans -Tele 5- ja van utilitzar l'any passat imatges del programa "Petits artistes" de Canal 21 per posar un exemple d'alliçonament a les aules, treient completament fora de context el programa, amb mala fe. Ara toca un altre cop utilitzar els crios per fer veure com dolents som a Catalunya. El programa Info-K és ara al punt de mira perquè va preguntar a crios que van anar a la Via Catalana. Això no s'hauria de permetre però, a Madrid es permet tot i es tracta de treure rèdit del problema català.

En canvi, els hipòcrites que utilitzen per als seus interessos programes de crios, miren cap a un altre lloc quan, per exemple, la Fundació Francisco Franco planteja la necessitat d'un cop d'estat per evitar la independència de Catalunya. En altres països civilitzats això no es podria fer.

Madrid... Llegeixo que mentre es tanquen quiròfans a la sanitat pública es derive pacients a centres concertats. Molt eficient i gens sospitós. I ningú no dimitirà. I el PP, si t'encantes, tornarà a guanyar les eleccions.

Madrid... Allí on van tenir la brillant idea de fer autopistes de pagament que tenien autovies que eren l'alternativa gratuïta, i que han acabat fent fallida, fent que acabem assumint-ho tots. No sortirà Aznar a treure pit per aquests grans projectes, no?

A Mallorca el professorat està en vaga indefinida en contra del decret de llengües i de la suspensió dels directors del centres que no els volien aplicar. Però, el govern del president engominat, no està per cedir i opta per mantenir la tensió fins que el professorat desisteixi a causa de la important pèrdua de diners que els comportarà la vaga. Tombaran el PP a les properes eleccions? Seria lo mínim exigible si realment tanta gent hi està en contra.

I a Holanda el nou rei ha inaugurat l'any parlamentari fent un discurs de crisi i donant el missatge que l'estat del benestar s'ha acabat, que ara toca un altre model, el d'una societat participativa. Em pregunto si això és un eufemisme per no dir que es vol implantar una societat imitació dels EUA, amb un estat del benestar per a qui té diners i per a la resta, els ajuts socials d'entitats sense ànim de lucre. Els holandesos ho permetran?