dijous, 19 de setembre del 2013

La gent amb càncer malbarata medicaments i els bisbes anticatalans

El govern espanyol vol fer pagar el 10% dels fàrmacs que es dispensen a les farmàcies hospitalàries a pacients no ingressats. Parlen de l'ús racional dels medicaments. I és que és evident que malalts amb càncer, hepatitis i altres malalties són uns abusadors del sistema. Quina barra!

Ahir el bisbe de Solsona, molt criticat per no haver estat a favor de fer repicar les campanes de les esglésies durant la Via Catalana, va aclarir el seu posicionament i va explicar que pensava que la voluntat d'autodeterminació de Catalunya estava per davant del principi moral d'unitat d'Espanya -que defensen Rouco i companyia, per cert-. La cadena dels bisbes espanyols, 13tv, -que no dels cristians, que no podem sentir-nos pas identificats amb aquesta cadena- va per un altre camí i la gent que hi treballa es dedica a fomentar l'odi contra tot allò que faci tuf a independentisme. El seu dret per sobre del dels altres. I els bisbes ho permeten.

L'odi genera violència. La gent que va sortir a la Via Catalana no va sortir a mostrar odi si no a mostrar la voluntat de formar part d'un nou estat. Però, a Espanya això és eina electoral i les tensions van molt bé per als partits i altres. Però, la violència és perillosa, i més en els temps que corren. Avui mateix veiem que a Atenes, després de la mort d'un cantant d'esquerres ahir a mans de gent del partit neonazi Alba Daurada, està immersa en un clima de violència per la reacció que ha generat. Les tensions contra minories o determinats col·lectius, sigui per motius patriòtics, religiosos, polítics, etc., a banda de no tenir cabuda en la legalitat, són altament perilloses. Bisbes, polítics, facin-s'ho mirar. Per cert, a Grècia es plantegen il·legalitzar aquest partit. Igual que a Espanya.