dijous, 7 de març del 2013

#Televisió pública i privada a l'Ebre

La setmana passada s'anunciava el tancament de les delegacions de TV3 al Pirineu, Andorra, Perpinyà i Terres de l'Ebre. La indignació ha estat important, com és evident, per la marxa enrere que fa la televisió nacional de Catalunya amb la seva presència territorial. Tot i que sempre he pensat que TV3 no havia abandonat mai el model mental de les 4 províncies.

Fa pocs dies que s'ha sabut la incomoditat de Canal 21 per una subvenció de 124.700 euros atorgada al grup EBE Imatge i Comunicació SL, empresa a la qual pertany l'Ebre TV per a un projecte de fusió de canals territorials de TDT, al qual no s'ha convidat Canal 21. De fet, llegia que la fusió entre l'Ebre TV i Canal TE -per a mi el pitjor dels canals actuals a casa nostra- podria ser imminent. Aquesta subvenció i una altra per a Tortosa Televisió (Canal TE) de 10000 euros per crear uns estudis amb capacitat per a 80 persones a Tortosa, apareixen al DOCG del 15 de febrer.

Coses que un pensa. Mentre s'anuncia el tancament de la delegació territorial de la televisió pública catalana, hi ha una subvenció per beneficiar televisions privades. No en discuteixo la legalitat ni res d'això, si no l'oportunitat de la situació. Televisions privades que en són 3 i que segurament sense subvencions no sobreviurien. De fet, algú entenia com podíem tenir 3 canals de TDT privats a l'Ebre i que tots tres tiressin endavant? Per no parlar de la TDT pública que, com era d'esperar, no s'ha materialitzat mai. Sort, perquè quan van plantejar que fos una televisió amb continguts tipus Canal Metro va ser indignant. I en tercer lloc, Canal TE abandonaria Amposta en fusionar-se amb Ebre TV? Com si no es pot explicar que es vagin a crear uns estudis a Tortosa per a 80 persones?


Help those suffering in the Horn of Africa