dimarts, 5 de març del 2013

#Flix #Ercros i amenaces

Sap greu la situació de Flix si marxa la principal font de feina de la població, Ercros. Suposo que passa igual en llocs de mineria o de centrals nuclears, que l'impacte laboral d'una empresa així en la població és molt elevat. També hi ha un altre impacte però, el medi ambiental. Fa uns anys rebíem la notícia gravíssima dels fangs tòxics dipositats al meandre de l'Ebre a Flix. Va iniciar-se un procés llarg, lent, per posar solució al tema. Solució que comença a prendre forma amb el sarcòfag que actualment delimita la zona dels fangs. Solució que ha de continuar retirant aquells fangs que durant anys, segurament en cada riuada, han baixat riu avall.

Ara bé. L'Ajuntament de Flix amenaça ara d'amenaçar Ercros per delicte contra el medi ambient si no negocia l'expedient de regulació. La gent de l'Ebre, la gent de Catalunya, la gent d'Espanya, s'ha de preguntar per què fins ara no s'ha fet res perquè Ercros pagui per la contaminació que ha causat al llarg dels anys de la seva activitat. No era igual d'important abans que ara el delicte amb el qual amenacen l'empresa? S'ha valorat l'impacte de la contaminació que ara pot servir per denunciar Ercros? No s'hauria de denunciar igualment qui ha amagat en un calaix el tema -com he escoltat avui a la ràdio- mentre la química no ha decidit deixar 156 de treballadors de Flix a l'atur?

Encara més escandalós. Llegeixo que l'alcalde de Flix amenaça de fer públics abocaments il·legals si no es replantegen les coses. Tenien coneixement d'abocaments il·legals i no els van denunciar, no van fer res? Abans de parlar no reflexionen sobre allò que diuen? Perquè crec que amb això l'alcalde de Flix i qui hagi permès aquestes irregularitats, queda en evidència.

1 comentari:

Xavi ha dit...

coñe i implicitament, ¿està dient que si negocia l'ERE, no denunciarà? Quin nivell nen!!