dimarts, 12 de març del 2013

#elscomptesdeMas i els #pressupostos de la Generalitat

De Cospedal hauria de dimitir. Sánchez Camacho hauria de dimitir. Ara no és pel tema Bárcenas i per les escoltes, respectivament. Avui és per l'ús que van fer de la publicació pel diari El Mundo d'un suposat informe policial que afirmava que Mas i Pujol tenien comptes a Suïssa. Fen l'hipòcrita, per una banda ens feien creure que respectaven la pressumpció d'innocència i per l'altra, en els mítings, no se n'estaven d'aprofitar per insinuar la corrupció recolzant-se en la publicació del diari de Pedro J. El ministre de l'Interior ha trigat 4 mesos a donar explicacions, per acabar dient que no se sap d'on va sortir aquest document. Quan es va publicar la notícia de les escoltes a la candidata del PP català es van donar més pressa per investigar el tema. Avui, a més, el banc suís on se suposava que Mas i Pujol tenien comptes, ha comunicat que això no és cert, almenys en els darrers 10 anys. Han de dimitir o no? De fet, m'he deixat el ministre de l'Interior, qui no ha estat a l'alçada de les circumstàncies.

El Parlament ha d'aprovar uns pressupostos que estan en preparació i que, si han de complir el límit de dèficit del 0,7% que imposa el govern de Madrid, suposaran grans sacrificis. Tan grans que Oriol Junqueras ha volgut posar un exemple de com es poden retallar 4500 euros com pretén Madrid. Implicaria, una retallada així, tancar TV3 i Catalunya Ràdio, acomiadar els Mossos, tancar els hospitals de Bellvitge, Vall d'Hebron i el Clínic, tancar la UAB, la UB i la UdG. Segur que no seria això lo que es faria, si no que la cosa aniria diferent, retallant a la perifèria i afectant de manera massiva els serveis públics. Però, com exemple és bo. Espero que no serveixi d'excusa per donar un hipotètic suport a altres retallades del Govern.

Per cert, a Intereconomía fan un debat... sobre la independència de Catalunya. Estrany, no? Les intervencions a Twitter i per telèfon són per posar-se les mans al cap. Ostres, no sé que faig mirant això a les 7 de la tarda.


Help those suffering in the Horn of Africa