dimecres, 20 de març del 2013

#Primavera #GuerraDelGolf #Montoro i #atur a l'Ebre

Comença la Primavera. La del calendari comença demà. Temperatures suaus, floració dels camps, verdor arreu, algun ruixat,... Comença la que potser és la millor estació de l'any, per a mi. Per a qui pateixi les al·lèrgies típiques de l'època no cal dir que ni de lluny.

Avui també fa 10 anys que es va iniciar la segona guerra a l'Iraq. L'altre dia un ex-càrrec de l'època Bush deia que volien fer la guerra i que qualsevol excusa era bona, i que al darrere de tot hi era el petroli. Fa 10 anys que Aznar va fer-se la foto de les Açores. Fa 10 anys que uns governants que ja no governen van fer de justiciers al món destrossant un país i fent augmentar l'extremisme contra occident.

El ministre Montoro, el ministre que sempre exhibeix xuleria, resulta que es replanteja el dèficit de les autonomies en funció del pes al PIB, de l'esforç fet el 2012, etc. És a dir, Montoro acaba plantejant-se allò que fa temps que se li demana. Ho acabarà fent? Com ho farà? Com ho vestirà? Avui al matí però, una notícia preocupant deia que el ministeri el govern podia retallar subvencions per a donacions d'òrgans a les autonomies que incompleixin el dèficit. El ministeri ho nega, el ministre ho matisa. S'ha de tenir cara dura només per plantejar-s'ho.

La policia escorcolla el pis de la presidenta del FMI, la que diu que els jubilats són un perill per a l'economia, per una investigació contra un empresari francès. No l'acusaré de res. Presumpció d'innocència per davant de tot. Ara, si la cosa va a més, el FMI serà una institució amb una trajectòria recent per oblidar -o per recordar-.

A l'Ebre el 2012 ha augmentat el 30% l'atur entre titulats universitaris. Quan érem menuts se'ns deia que havíem d'estudiar i tenir una carrera per ser gent de futur. Així ho vam fer. Érem la generació JASP, co deia l'anunci. Generacions posteriors van veure que sense estudiar també es podien guanyar molts diners i gent sense carrera guanyava més que tu, amb cases i cotxes cars, fent viatges aquí i allà. Va arribar la crisi i la gent que no va estudiar es va quedar sense feina i no en podia trobar. De passada es van fixar que hi havia immigrants que vivien entre nosaltres i que feines que abans no volien fer els "autòctons" les feien ells. Ara que tan bé aniria que els forasters deixessin la feina per als de casa... I amb la crisi, aquells que, seguint el consell van decidir estudiar i no tirar pel camí fàcil, s'han trobat que són gent preparada i sense futur. Sense futur al territori, ni al país. Calla, que ara tothom es farà emprenedor i ho solucionarem tot.

Un ex-assessor d'UDC a la diputació de Girona diu que molts assessors cobren de la Diputació però, que en realitat fan tasques per als partits. Algú ho dubta? Algú no s'ho creu encara que no pugui demostrar-ho? Per què, si no, tants de càrrecs de confiança quan segur que molta de la feina la fan els treballadors públics que hi eren i que hi seran encara que canviï el govern?