diumenge, 3 de febrer del 2013

#lospapelesdebárcenas monopolitzen el cap de setmana

Els papers de Bárcenas al complet, ho ha publicat avui El País. Després de la negació rotunda de Rajoy ahir, el mateix dia que un altre membre del PP reconeixia a Tele 5 haver obtingut diners que constaven a la llista -amb una finalitat suposadament bona-, El País mostra les dades completes sobre donacions al PP durant 18 anys. Tele 5 ho deia, i es pot llegir en altres llocs. El dirigent del PP que apareix amb més donacions és Rajoy i el segon que més diners va cobrar. El dubte generat en la societat és important i la reacció del PP ha estat nefasta, sobretot la de María Dolores de Cospedal el dia que va esclatar tot.

Avui llegia que ¡Basta  ya!, origen del partit UPyD, consta com una de les organitzacions receptores de diners, i que potser per casualitat, han callat en les seves crítiques contra la corrupció. D'això se'n diu quedar amb el cul a l'aire.

The Economist es pregunta si Rajoy es pot aferrar a la cadira en un article crític que no deixa de dir allò que diuen periodistes afins i no afins al PP. Rajoy pot tenir raó de dir que tot és fals però, la gent es mereix una explicació. La negació de la veracitat perd credibilitat quan hi ha membres del PP que admeten que allò que hi ha és cert. El discurs del PP, quan va començar la investigació sobre Bárcenas i ara, amb la publicació dels papers per part d'El País, és el mateix, una conspiració contra el PP, un discurs repetitiu. Si és que el PP no pot evitar que fora d'Espanya els mitjans se'n facin ressò.

Acabo. Avui he tingut una conversa a Facebook. Un contacte destacava l'enquesta encarregada per El Periódico, en la qual el 50,8% dels espanyols es mostrava a favor d'una Espanya federa. El contacte és del PSC. No deia aquest contacte que la mateixa enquesta deia que el 50,7% dels espanyols es mostra favorable que Catalunya faci un referèndum per decidir el seu futur. És la classe política que tenim. Esbiaixament sistemàtic dels arguments per fer-se'ls venir bé. No és patrimoni dels socialistes, només és que avui els ha tocat a ells. Quan hi ha arguments a favor del sobiranisme els silencien, només parlen dels arguments que els donen la raó.