dilluns, 11 de febrer del 2013

El #Papa #BenetXVI renuncia

L'actualitat del dia ha quedat eclipsada per l'anunci del Papa Benet XVI de la seva renúncia, que farà efectiva el proper 28 de febrer. Personalment, el Papa em sembla una persona molt més íntegra que els governants que tenim, i que defensa el seu punt de vista de com s'ha de fer la vida cristiana, en base a la doctrina catòlica. No l'he vist com un mal Papa, tot i que el seu pontificat ha destacat pels escàndols de pederàstia que s'han conegut dins de l'Església catòlica i el cas del judici del seu majordom que va filtrar documents vaticans. Una llàstima i al mateix temps admirable que hagi decidit abandonar el pontificat perquè ocupi el seu lloc algú amb més forces per dirigir l'Església.

Una de les altres notícies del dia, a Catalunya, és la suposada gravació d'una conversa entre l'ex-parella de Jordi Pujol fill i Alicia Sánchez-Camacho, on la primera li va contar com Pujol blanquejava diners a Andorra. Ho han publicat El Periódico i El Mundo, i el segon ha atribuït la contractació de l'agència d'espionatge que va gravar la conversa al PSC. Ja es veurà. Sánchez-Camacho no va denunciar allò que se li va contar i avui, en ser preguntada, deia que no recordava exactament la conversa, una conversa del 2010, amb uns continguts prou forts, segons sembla, com per recordar-los. Haurem de creure'ns-ho.

Salut el dia després de Salvados sobre la privatització de la sanitat. La Generalitat té un informe de PWC que parla de privatitzar 18 hospitals públics, segons El País. La Generalitat nega que vagi a aplicar l'informe però, hom es pregunta perquè el té si no és perquè hi ha intencions de fer alguna cosa en aquest sentit. L'hospital de Móra d'Ebre té problemes econòmics. Com que la clau de la caixa és a Reus, a l'Ajuntament de Reus, l'hospital ha deixat de rebre 1,7 milions d'euros que aquell ajuntament ha destinat a la caixa única de pagaments dels deutes de les empreses públiques reusenques. Alguns veuen fantàstic el model de Sagessa. A mi em perdonaran però, a més de ser una forma de privatitzar amb empreses públiques la salut, ja s'ha demostrat que econòmicament ha estat un desastre. Si a més serveix als interessos de Reus i no del territori, no té raó de ser que es mantingui la gestió actual.

Súper important és voler castigar qui xiuli l'himne espanyol o el Rei, com ahir a la final de la Copa del Rei de bàsquet a Vitòria. La llibertat d'expressió queda en segon terme. Avui Francisco Marhuenda titllava de totalitaris, amb l'enuig de Pilar Rahola, les persones que xiulen himnes, entre altres accions. Cal recordar-li al senyor Marhuenda, què diu el DLC quant al totalitarisme:

m. [PO] Sistema polític que reuneix en mans d’un grup o partit tots els poders de l’Estat, no permet l’actuació d’altres partits, imposa la seva ideologia en tots els ordres de la vida del país i negligeix els drets humans en profit de la raó d’estat.