dissabte, 9 de febrer del 2013

Dissabte de #corrupció parlant de #revolució

Dissabte nit. A la televisió dos programes de debat d'actualitat. A Tele 5 El Gran debate. A la Sexta, La Sexta noche. En ambdós debats sobre la corrupció, centrada en els papers de Bárcenas i en la trama Gürtel. El mateix debat de sempre. El PP intentant allò de l'"i tu més" amb polítics i periodistes, tirant pilotes fora. Ells tot ho fan bé. La ciutadania s'emprenya però, ells tot ho fan bé.

Carlos Cuesta, presentador descaradament parcial a 13tv a Tele 5 diu que les persones que han admès haver rebut diners de sobres dels comptes de Bárcenas eren víctimes del terrorisme. I? Barrejant arguments es desvia el tema.

Avui Rajoy ha fet públiques les seves declaracions de la renda. Els mitjans han destacat que allò que va declarar al Congrés dels Diputats el 2010 no coincideix amb les declaracions publicades avui. Diuen que això és perquè al Congrés va declarar els diners en net, no en brut.

Aquesta setmana s'ha suïcidat una altra persones que anava a ser desnonada. Aquesta setmana també s'ha parlat molt d'Ada Colau, arran de la denegació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament. Com recorda la gent a Twitter, en 30 anys l'unica ILP que s'ha aprovat ha estat a favor dels bous. No és patètic això?

Acabo. El professor Manuel Castells escriu un article a La Vanguardia molt interessant i important. Un article sobre una possible revolució política, un canvi emmirallat en Islàndia, una necessària convocatòria d'eleccions i una candidatura unitària d'associacions cíviques recolzades per partits menuts que hi donen suport que eviti que els mateixos partits que són gran part del problema conservin el control del sistema. Una revolució en tota regla, i pacífica.