L'agència Fitch diu que Espanya pot emportar-se per davant la zona euro si cau, en un moment en què la prima de risc torna a pujar, qui sap si per l'escàndol de corrupció relacionat amb el PP, qui sap si també per l'autorització de tornar a fer vendes a curt a la borsa. La pregunta és si això importa a algú, si algú farà res per impedir la caiguda d'Espanya.
La consellera d'Educació diu que després de Setmana Santa garantirà la substitució de les baixes a Infantil des del primer dia i a Primària des del sisè dia. La pregunta és per què no ho ha fet fins ara, per què la resta d'alumnes han d'assumir que fins passats 10 dies no tindran professor substitut, inclosos els estudiants de cicles formatius, els quals aquest any han hagut de pagar una matrícula significativa. Això és un anunci d'imatge.
Un altre anunci d'imatge el feia ahir el govern espanyol anunciant la creació d'un fons de 6000 habitatges de lloguer social per a famílies desnonades. Ada Colau, representant de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca, va fer una roda de premsa carregant contra la vicepresidenta del govern, que va fer un anunci simulant la llagrimeta per totes les persones que havien de tirar endavant amb crios i es quedaven sense vivenda. I és que per molt que digui la vicepresidenta ella sap que és difícil que ella mai no es trobi en la situació de desnonament. Ella, els seus companys del govern, els seus amics, ho miren des de fora i no hi veuen perill. Colau deia que cal veure quina serà aquesta oferta de vivenda social, si no acabaran sent els habitatges pitjors, més mal situats, i els bons es quedaran al banc dolent. No m'estranyaria.
The Economist parla del fracking a Europa. Un punt de vista que presenta l'experiència dels EUA com una experiència beneficiosa i Europa anant al darrere d'ells. Res de problemes medi ambientals per a l'autor. Estrany. Ara bé, no ho pinta bé des del punt de vista de la inversió per la dificultat que tenen les empreses per tirar endavant els projectes, tant quant a compliment de la legislació mediambiental com pels tràmits que cal superar. A més, no hi ha garantia que la producció de gas sigui suficient per a la inversió que comporta. A l'article es pot veure un mapa d'Europa amb els països que han prohibit el fracking o que tenen una moratòria, els que el permeten i els que el permeten i tenen permisos concedits, entre els quals Espanya. El govern de la Generalitat pensa posicionar-se?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada