diumenge, 17 de febrer del 2013

Avui temes de l'#Ebre

Llegeixo a La Veu de l'Ebre dues notícies importants. "La vella guàrdia del PSC vol que Núria Ventura deixe l'escó" arran del no vot al Parlament sobre la declaració de sobirania; i "El comerç de tota la vida abaixa la reixa", amb exemples de botigues que després de molts anys obertes tanquen arran de la crisi, a Amposta i Tortosa. 

Joan Sabaté, Antoni Sabaté i Joaquim Paladella serien aquesta "vella guàrdia", que sempre s'alineen amb allò que dicta el PSC des de Barcelona, i sempre cerquen argumentari per convèncer ciutadania i militants que la seva és l'opció més correcta. La "vella guàrdia" que les eleccions han deixat clar que ha perdut credibilitat. Malgrat això, no acaben de deixar pas. Així li va al PSC.

A Tortosa, Jabs, Pam i Toc i Chicuelos són les botiques que tanquen, encara que la primera tanca per jubilació. A Amposta es fa especial menció a La casa del joguet i a la sabateria Francès. En aquest cas, sent ampostí, la veritat és que tampoc no m'estranya que tanquin, perquè des de fa temps, la primera no oferia un producte atractiu, no de joguines ni de detalls per regalar, l'altra especialitat que tenia. De la segona, el preu del calçat sempre ha estat alt i en temps de crisi és normal que la gent vulgui comprar més barat però, també cal dir que cada cop que hi anaves et trobaves que la varietat de productes, sobretot per a home, era molt limitada. És a dir, que potser ha hagut una combinació de condicionants, a més de la crisi, perquè aquestes botigues hagin hagut de tancar. A la zona comercial del cementiri per això, tenim una imatge trista amb una gran quantitat de botigues tancades. La meitat diuen, tot i que la sensació és de més de la meitat. Ja abans d'obrir qualsevol es podia fer la pregunta de com en els temps que ja corrien aleshores, podia posar-se en marxa un projecte de zona comercial com aquella. El pas dels anys, de pocs anys, ha mostrat el gran fracàs. Fracàs que potser si hagués hagut algunes franquícies de renom, hauria estat menor -unes galeries de referència sense un Zara, un Mango, etc.?-, encara que això no se sap tampoc.