divendres, 3 d’agost del 2012

Un #rescat cada cop més proper?

Ahir a la nit llegia que el govern espanyol té una proposta reservada que consisitiria a reduir a una setmana les vacances amb sou a tots els treballadors. Una reducció dràstica que ens condueix al model dels EUA? Vaiga.

Després de la debacle d'ahir amb el "donde dije digo" de Draghi, Rajoy no ha aclarit si Espanya demanarà el rescat o no, tot i que segons es llegeixin les coses deixa la porta oberta, en funció de les condicions del mateix. No ha faltat dosi de xuleria dient-li a un periodista italià que Itàlia té una relació entre deute i PIB pitjor que la d'Espanya. És que la fúria espanyola s'ha de deixar sentir.

Paul Krugman creu necessari el rescat però, carrega contra les mesures d'austeritat que s'han mostrat ineficaces contra la crisi. És que algú dubta que siguin ineficaces vist l'esdevenir de Grècia i Portugal? Algú dubta que aquí l'únic que importa és satisfer el deute i després, si queda res, fer alguna cosa per la població?

Ara bé, Rajoy no ho ha explicat tot. Explica Ignacio Escolar que en una nota penjada al web de la Moncloa es pot observar com Espanya presenta a Europa un conjunt de retallades per valor de més de 100.000 euros, no dels 65.000 dels quals es va parlar en la darrera tongada. S'hi observa una retallada novament carregant sobre els funcionaris però, encara queda saber el detall de tot plegat. Detall que, és d'esperar que primer coneguin a Europa abans que a Espanya.

Recomanat. Article de David Jiménez, "el triunfo de los mediocres". Espanya, un país on la mediocritat des de fa massa temps té premi i que ens ha situat on som, i no se sap ni com ni quan en sortirem.